Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σανγκάη

Shanghai-386-2
Καλωσήρθατε στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό πάνω από 20 εκατομμύρια! «Συστήθηκε» στους χάρτες του 19ου αιώνα ως ψαροχώρι, αλλά πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε θαλάσσιο κόμβο της Άπω Ανατολής.
Η Σανγκάη υπάρχει πάνω από χίλια χρόνια, δύο όμως ήταν τα γεγονότα που τη βοήθησαν να επιβιώσει κατά τη δυναστεία των Ming: το 1554 χτίστηκε ένα τείχος για να την προστατεύει από τις επιδρομές των γιαπωνέζων πειρατών και το 1602 ιδρύθηκε μια ιερή πόλη στο κέντρο της, η οποία τη βοήθησε να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της Ασίας.
Η πόλη φημίζεται για τα πολλά νερά αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανσή της, αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι μέσα από μια σειρά περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Το λιμάνι της πόλης είναι το δεύτερο εμπορικότερο του πλανήτη, γεγονός που το 2008 έσπρωξε ανοδικά τους δείκτες της τοπικής οικονομίας κατά 9,7%. Ο οικοδομικός οργασμός χτύπησε και εδώ, με τους αρχιτέκτονες να δίνουν προτεραιότητα στην πρωτοποριακή σχεδίαση και εξοικονόμηση χώρου. Η Σανγκάη αλλάζει καθημερινά μορφή και εξελίσσεται σε μια εκκεντρική μεγαλούπολη. Ρίξτε μια ματιά στην περιοχή Pudong στην οποία ξεχωρίζουν τα Jin Mao Tower, Shanghai World Financial Center (492 μ.) και Oriental Pearl Tower, και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Σε αυτά το 2014 αναμένεται να προστεθεί ο ύψους 632 μ. Shanghai Tower. Όλα γύρω σας, πέρα από την ιστορική συνοικία Puxi, θυμίζουν φουτουριστική ταινία και αναπόφευκτα το μάτι στρέφεται στους τελευταίους ορόφους των γυάλινων ουρανοξυστών. Εκεί όπου πλέον χτυπά η καρδιά του γεμάτου φιλοδοξίες κοιμώμενου γίγαντα.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου