Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gioachino Rossini: Η Google τιμά την 220η επέτειο γέννησης

 
Gioachino Rossini: Πριν 220 χρόνια στις 29 Φεβρουαρίου 1792, γεννήθηκε στην πόλη της Ιταλίας Πεζάρο, ο φημισμένος συνθέτης Τζοακίνο Αντόνιο Ροσσίνι.

Με όπερες όπως ο Κουρέας της Σεβίλλης, η Σταχτοπούτα και ο Γουλλιέλμος Τέλλος, αφήνει την ισχυρή του επίδραση στην μουσική, αγαπημένες μελωδίες σε όλο τον κόσμο που του χαρίζουν και το προσωνύμιο "Ο Ιταλός Μότσαρτ".

Σήμερα που είναι ημέρα που εμφανίζεται μόνο κάθε 4 χρόνια, 29 Φεβρουαρίου και η Google στο σημερινό της Doodle, απεικονίζει μία σκηνή με βατράχια που συμβολίζουν τα δίσεκτα έτη- το άλμα. Στο Doodle αυτό δείχνει βατράχους που παίζουν μια σκηνή από την όπερα ο Κουρέας της Σεβίλλης σε ένα δάσος. Ο ξανθός θηλυκός βάτραχος φαίνεται να κάνει «άλμα» στον αέρα, ενώ ένα τραγούδι αγάπης παίζεται στο πιάνο από άλλο βάτραχο.
Από το έργο του ο ίδιος ξεχώριζε την 3η πράξη του "Οθέλου", τη 2η πράξη του "Γουλιέλμου Τέλλου" και τον "Κουρέα της Σεβίλης".

Έμαθε να παίζει το βιολί και τσέμπαλο σε νεαρή ηλικία. Έγραψε την πρώτη του σύνθεση, στην ηλικία των 12. Πέθανε στις 13, Νοεμβρίου του 1868 σε ηλικία 77 ετών.

Έγραψε ακόμη έργα θρησκευτικής μουσικής, τραγούδια, μουσική δωματίου και άλλα κομμάτια για πιάνο και μικρά σύνολα

Μέχρι το 1823 ο Ροσσίνι έχει γράψει περί τις 20 όπερες. Απ' αυτές, ο Οθέλλος αποτελεί την κλιμάκωση του έργου του, όποτε και στρέφεται στην όπερα σέρια. Εν αντιθέσει με το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, ο Ροσσίνι επινοεί ένα ιλαρό τέλος, καθώς στην εποχή του οι τραγικές καταλλήξεις στα θεατρικά έργα αποδοκιμάζονταν από το κοινό της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Ροσσίνι χρημάτισε πρεσβευτής του Ιταλικού Ινστιτούτου και έλαβε αμέτρητες τιμές, με πιο σπουδαίο ίσως το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής. Μετά τον θάνατό του ο Βέρντι πρότεινε τη συλλογική σύνθεση ενός Ρέκβιεμ προς τιμήν του· η παρουσίαση του έργου, ανήμερα του μνημοσύνου του, εγκαταλείφθηκε. Ωστόσο, ο Βέρντι χρησιμοποίησε ένα μέρος που είχε γράψει, συνθέτοντας το περίφημο πιά Ρέκβιεμ του για τον Μαντσόνι. Μόλις το 1989, ο γερμανός διευθυντής ορχήστρας Χέλμουτ Ρίλλινγκ, παρουσίασε την παγκόσμια πρώτη του αυθεντικού "Ρέκβιεμ για τον Ροσσίνι".
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου