Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση γκραφίτι «Οn the Blocks»


Έκθεση γκραφίτι «Οn the Blocks»
Η γκαλερί Vamiali’s σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαδάτου, με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “On the Blocks”.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: APSET, BLAQK, BOOHAHA, ΜΙΝΤONE, RTMone

Η έκθεση με τίτλο “On the Blocks” είναι ένα site specific γκραφίτι πρότζεκτ ειδικά διαμορφωμένο για τον χώρο της γκαλερί Vamiali’s. “Η ιδέα ξεκίνησε σαν μια πρόκληση μεταφοράς της δράσης του γκραφίτι στον εξωτερικό χώρο, μέσα στον εσωτερικό.”
Στον χώρο της γκαλερί θα δομηθεί μια ειδικά διαμορφωμένη ένθετη κατασκευή με μπλοκς της YTONG, ένα πρωτογενές υλικό δόμησης που χρησιμοποιείται στις κατασκευαστικές εφαρμογές, ώστε να δημιουργηθεί ένας δεύτερος χώρος από ψευδότοιχους και επιφάνειες όπου θα αποτελέσει και τον “καμβά” επάνω στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εικαστική εγκατάσταση.
Οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν σε μια ιδιόμορφη εικαστική δράση, να δημιουργήσουν νέα έργα στις επιφάνειες των ψευδότοιχων, σαν να πρόκειται να δούλευαν στους εξωτερικούς τοίχους κτιρίων, στο ευρύτερο αστικό τοπίο.
Ο κάθε καλλιτέχνης θα δημιουργήσει ένα μεγάλης κλίμακας έργο, με πηγή έμπνευσης και σημείο εκκίνησης την προσωπική του γραφή και ταυτότητα. Το τελικό αποτέλεσμα εφήμερο ή μόνιμο, θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης σε μια in situ ιδιότυπη εγκατάσταση όπου τα επί μέρους έργα αποτελούν προτάσεις διερεύνησης τόσο μεμονωμένες όσο και σαν σύνολο.

Οι APSET, BLAQK, BOOHAHA, MINTONE και RTMone επεξεργάζονται τις δυνατότητες του προσωπικού τους στυλ με χιούμορ και δημιουργικότητα σε μια διαδραστική προσέγγιση με τον ίδιο τον χώρο, τόσο μεμονωμένα όσο και ομαδικά παρουσιάζοντας μια εικαστική δράση ευέλικτη και σε εξέλιξη. Οι επισκέπτες προσκαλούνται σε μια περιπλάνηση στο χώρο της γκαλερί όπου η τέχνη του “δρόμου” μετατρέπεται σε μια εσωτερική διαδρομή και ανακάλυψη, με πυκνή πληροφορία, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Οι γκραφίτι καλλιτέχνες συχνά ταυτίζονται με την εικαστική αστική “παρέμβαση” και τον εικονογραφικό “βανδαλισμό” του tagging σε μια πόλη. Η έκθεση “On the Blocks” τροποποιεί τα δεδομένα, με σκοπό να προσομοιώσει την αστική τέχνη του δρόμου τοποθετώντας την στο εσωτερικό ενός κτιρίου, στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο της γκαλερί. Οι καλλιτέχνες “νομιμοποιώντας” την εικαστική γλώσσα που διαχειρίζονται, μεταφέρουν το γκραφίτι στην οπτική και αυθεντική του μορφή, στο επί τούτω διαμορφωμένο εσωτερικό διερευνώντας τα όρια του έργου τους σαν εικαστικό μέσο.

Παράλληλα οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν και μια σειρά από μικρότερης κλίμακας ζωγραφικά  έργα και σχέδια καθώς και μια σειρά από διαφορετικές εφαρμογές με σημείο εκκίνησης πάντα το γκραφίτι.
22 Φεβρουαρίου - 24 Μαρτίου 2012
Tρίτη - Παρασκευή 12.00-18.00 Σάββατο 12.00-16.00
Σάμου 1 Πλατεία Kαραϊσκάκη Aθήνα 104 38
(m Mεταξουργείο, έξοδος Δηληγιάννη)
T - Φ 210 5228968
info@vamiali.net
www.vamiali.net
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου