Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ωραιότερα spa στην Ελλάδα

«Μία μέρα στο Spa ισοδυναμεί με 10 χρόνια ψυχοθεραπείας», λέει η Κάρι Μπράντσο στο «Sex and the City». Με αυτό τον τρόπο, αποτυπώνει την πιο ισχυρή τάση της νέας δεκαετίας. Οι υπηρεσίες της ευεξίας μπορούν με το μαγικό τους άγγιγμα να πάρουν από πάνω μας το άγχος και την ένταση. Η χώρα μας μπορεί να περηφανεύεται για μερικά από τα ωραιότερα Spa του κόσμου. Το φυσικό σκηνικό, με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα τιρκουάζ νερά, συνδυάζεται με υπηρεσίες ομορφιάς πολλών αστέρων. Θεραπείες αναζωογόνησης, τεχνικές σύσφιγξης και κούρες αδυνατίσματος επανασχεδιάζουν το περίγραμμα του σώματος. Παραδινόμαστε στα χέρια του εκπαιδευμένου προσωπικού και ζούμε την πιο χαλαρωτική εμπειρία της ζωής μας.

Domes of Elounda, Ελούντα
Αν η χώρα μας μπορεί να περηφανεύεται για ένα αληθινά κοσμοπολίτικο θέρετρο όπου παραθερίζουν αρχηγοί κρατών, σταρ και σεΐχηδες με πλήρη μυστικότητα, αυτό είναι η Ελούντα. Ο κόλπος του Μιραμπέλου αποτελεί ένα φυσικό καταφύγιο για όσους θέλουν να ξεκουραστούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Παραδοθείτε στην πολυτέλεια που προσφέρoυν οι 80 σουίτες, οι 8 ιδιωτικές κατοικίες και οι 4 βίλες του πεντάστερου «Domes of Elounda». Η εμπειρία τού Spa «Thermae» ξεκινά με μια σειρά από δωμάτια με ειδικά σχεδιασμένη θερμοκρασία. Το Laconium, με χαμηλή υγρασία και ζέστη, ενεργοποιεί τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Το Χαμάμ, με υψηλή υγρασία και ατμούς, τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος. Το Frigidarium, με ντους από νιφάδες πάγου, αναζωογονεί το σώμα μεταξύ των δωματίων με τη ζέστη. Το Tepidarium έχει θερμαινόμενες ξαπλώστρες για να χαλαρώσει ολοκληρωτικά το σώμα (40€ για το σύνολο των heat-rooms). Οι εξειδικευμένες θεραπείες προσφέρουν φροντίδα για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η περιποίηση προσώπου με Χαβιάρι & Πέρλες (180€), που είναι μια φυσική εναλλακτική στο μπότοξ. Το Tropical Saltmousse Glow (70€) κάνει απολέπιση με άλατα και εκχυλίσματα από τροπικά φρούτα. Η θεραπεία με πράσινο καφέ (115€) χρησιμοποιεί ενεργά συστατικά με αποδεδειγμένη δράση κατά της κυτταρίτιδας. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 250€ (site:
www.domesofelounda.com, τηλ.: 28410-43.500).

Kirini Suites & Spa, Σαντορίνη
Το ταξίδι στη Σαντορίνη είναι μια αξέχαστη εμπειρία, που ελάχιστα μέρη στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν. Το «Kirini Suites & Spa», χτισμένο πάνω στους βράχους της Οίας, συνδυάζει την πολυτέλεια με την υψηλή αισθητική και την ατμόσφαιρα. Η αφοπλιστική θέα των ηφαιστειογενών νησιών της Καλντέρας δίνει μια απόκοσμη αίσθηση. Την απολαμβάνουμε με όλες μας τις αισθήσεις καθώς χαλαρώνουμε στο «Caldera Spa» με τη σάουνα, το steam room, τα ντους υδροπίεσης, το εσωτερικό τζακούζι, τη θερμαινόμενη πισίνα και τις ειδικές περιποιήσεις για το σώμα και το πρόσωπο. Οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 50€. INFO: Σουίτα από 515€ (site:
www.kirini.com, τηλ.: 22860-71.236).

Porto Sani Village, Χαλκιδική
Ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία της χερσονήσου Κασσάνδρας έχει ανακαινιστεί πλήρως, έχει γίνει ένα οργανωμένο family hotel και έχει ένα πολυτελές Spa με προϊόντα του οίκου Anne Semonin. Η εταιρεία αυτή συνδυάζει μείγματα από αιθέρια έλαια, ιχνοστοιχεία και θαλάσσια εκχυλίσματα και προσφέρει θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα. Το «The Spa Suite», όπως ονομάζεται το Spa, έχει εξωτερική πισίνα, καθώς και εσωτερική θερμαινόμενη με διάφορα είδη υδρομασάζ και θεραπείες προσώπου και σώματος από φυσικά καλλυντικά και συνταγές που παρασκευάζονται μπροστά στον επισκέπτη, ανάλογα με τις ανάγκες του. Προτείνουμε: Κρυοθεραπεία σύσφιγξης (100€) και θεραπεία καθαρισμού με θαλάσσια εκχυλίσματα (130€), για το πρόσωπο. Πολυνησιακό μασάζ τεσσάρων χεριών (250€) και θεραπεία Serenity με ζεστές πέτρες (130€), για το σώμα. INFO: Σουίτα από 350€ (site:
www.sani-resort.com, τηλ.: 23740-99.500).

Costa Navarino, Πύλος
Στις παραλίες της Πύλου, εκεί όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της καλοκαιρινής Ελλάδας, ανοίγει φέτος τις πόρτες του το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino». To «Romanos» έχει 320 δωμάτια ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες με θέα τα νερά του Ιονίου, ενώ το «Westin Resort» έχει 445 δωμάτια με θέα στους αμμόλοφους και τα νερά του πελάγους. Για την αναζωογόνηση του σώματος, το «Anazoe Spa» (με όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη «αναζωογόνηση») προσφέρει μια σειρά εξειδικευμένων θεραπειών, βασισμένων στα φυσικά συστατικά της περιοχής αλλά και σε αρχαίες πρακτικές ομορφιάς. Πρόκειται για τις τεχνικές Oleotherapy®, που στηρίχτηκαν σε περιγραφές χαραγμένες στο ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα και χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου. Στα 4.000 τ.μ. του, το «Anazoe Spa» περιλαμβάνει 21 δωμάτια, με διάφορα είδη θερμότητας, φωτός και μουσικής, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η μουσική είναι θεραπευτική για το σώμα και την ψυχή. Οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 55€. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 210€ (site:
www.costanavarino.com, τηλ.: 27230-95.000).

Atrium Palace, Ρόδος
Κοντά στην παραμυθένια Λίνδο και τη χρυσαφένια αμμουδιά του χωριού Κάλαθος, βρίσκεται το ολοκαίνουργιο και πολυτελές «Atrium Palace». Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τεράστιες πισίνες, γκουρμέ εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας για τα παιδιά και, φυσικά, ένα εντυπωσιακό κέντρο ομορφιάς, το «AnaGenesis Thalasso Spa Center». Με σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, μπανιέρες υδροθεραπείας, ντους υψηλής έντασης και την τεχνογνωσία της εταιρείας «Thalgo», που είναι ειδική στην αισθητική με προϊόντα θαλασσοθεραπείας, εξασφαλίζει υπηρεσίες ομορφιάς υψηλού επιπέδου. Επιλέγουμε για το πρόσωπο την Ιεροτελεστία Καθαρισμού (59€), τη μάσκα Θαλασσοθεραπείας με ζεστές πέτρες (78€) και τη μάσκα Κολλαγόνου (82€). Περιποιούμαστε το σώμα με μάσκα από Μικροϊονισμένα Φύκια (75€) και Aromaceane Care, μια θεραπεία με λάσπη από τη θάλασσα και αιθέρια έλαια (82€). INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 220€ (
www.atrium.gr,
τηλ.: 22440-31.601).

Elysium Resort & Spa, Ρόδος
Μετά το «Bulgari Hotel & Spa» στο Μιλάνο, το «Peninsula» στο Τόκιο και το «Mandarin Oriental» στη Νέα Υόρκη, το «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου προσφέρει τις θεραπείες και τα προϊόντα τής ESPA. Πρόκειται για ένα συνδυασμό από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές αρχαίων και σύγχρονων πρακτικών με δραστικά συστατικά υψηλής ποιότητας. Το Spa εκτείνεται σε 800 τ.μ. και περιλαμβάνει διάφορες ενότητες θεραπειών και εμπειριών, όπως τα Heat Experiences (εμπειρίες θερμότητας), που προσφέρουν χαμάμ με θερμαινόμενα καθίσματα, σάουνα, caldarium (αίθουσα με ψύχος), ice fountain (παγωμένη πηγή) και αρωματισμένα ντους με τροπική βροχή ή βροχή πάγου. Η εξωτερική πισίνα Vitality Pool διαθέτει 11 πίδακες υδρομασάζ, 5 πίδακες jet μασάζ, και «ποταμούς» με αντίθετη φορά νερού. Επίσης, στα θερμαινόμενα κρεβάτια Spa Vital πραγματοποιούνται θεραπείες απολέπισης και μάσκες, τα ειδικά μηχανήματα Dry Flotation δίνουν την αίσθηση ότι επιπλέεις σε ένα θερμαινόμενο στρώμα θαλάσσης και οι μπανιέρες υδροθεραπείας προσφέρουν υδρομασάζ σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 40€. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 170€ (site:
www.elysium.gr, τηλ.: 22410-45.700).

Kivotos, Μύκονος
Στις σουίτες του μένουν ο Κάλβιν Κλάιν, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ και ο Ερμενετζίλντο Ζένια. Το «Kivotos» στον Ορνό της Μυκόνου έχει 40 δωμάτια και σουίτες, καθένα ξεχωριστό με τη δική του διακόσμηση. Το Spa τού «Kivotos Hotel» προσφέρει πλήθος εξειδικευμένων θεραπειών ευεξίας. Μια αναζωογονητική εμπειρία μάς περιμένει στο ανατολίτικο χαμάμ με τα σπάνια ψηφιδωτά. Προτιμούμε την απολαυστική θεραπεία Everything Hot Choco (115€) που περιποιείται το πρόσωπο και το σώμα με μασάζ ζεστής σοκολάτας, τη Mediterranean Way (150€), που περιλαμβάνει βαθύ πίλινγκ σώματος με θαλασσινό αλάτι, αιθέρια έλαια, μάσκα ελιάς, μασάζ και πίλινγκ για το πρόσωπο, και την αναζωογόνηση προσώπου After Sun (105€), που επανορθώνει τις φθορές από τον ήλιο με τη βοήθεια της αλόης. Μπορούμε, επίσης, να παρακολουθήσουμε μαθήματα γιόγκα και Pilates και να ζητήσουμε θεραπείες στο ιδιωτικό γιοτ. Τις συνδυάζουμε, μάλιστα, με ρομαντικό δείπνο από το γκουρμέ εστιατόριο. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 220€ (site:
www.kivotosclubhotel.com, τηλ.: 22890-24.094).

Kalliston, Χανιά
Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων Χανίων βρίσκεται το καινούργιο απόκτημα της Κρήτης. Το «Kalliston», με την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα, είναι ένα μικρός παράδεισος ηρεμίας και χαλάρωσης. Ακολουθώντας τις αξίες της open-space αρχιτεκτονικής, ενσωματώνεται τέλεια στο φυσικό περιβάλλον. Το «Elixir Spa» αποτελεί μια όαση ηρεμίας και ανεμπόδιστης ροής της ενέργειας. Δοκιμάζουμε τη θεραπεία Garden Elixir (115€), που συνδυάζει αποτοξίνωση του σώματος μέσω των δραστικών ιδιοτήτων των θαλάσσιων φυκιών και ανανέωση με αιθέρια έλαια. Το μασάζ αρωματοθεραπείας (70€) περιποιείται όλο το σώμα με αιθέρια έλαια, κατάλληλα επιλεγμένα ώστε να καλύψουν τις προσωπικές ανάγκες. Τα πολύ μικρά μόρια των αιθέριων ελαίων πετυχαίνουν την ευεξία και την αναζωογόνηση. Το Hot Chocolate (115€) είναι μια αντιγηραντική θεραπεία για το πρόσωπο και το σώμα, με λιωμένη ελβετική σοκολάτα. Η κακαόμαζά της περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία που τρέφουν την επιδερμίδα, ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση κατά των ελευθέρων ριζών. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 125€ (site:
www.grecotel.com, τηλ.: 28210-34.400).

Nafplia Palace, Ναύπλιο
Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του ’70, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας, το θρυλικό πέτρινο ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι πάντα ένας προορισμός-όνειρο. Οι βίλες του διαθέτουν ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες με υδρομασάζ, σύστημα αντίθετης κολύμβησης για μυϊκή ενδυνάμωση και εξωτερικό τζακούζι με θέα το Μπούρτζι. Επιπλέον, το «Beauty & Fitness Center» συνεργάζεται με το διάσημο «Institut Dominique Chenot», για αναζωογονητικές θεραπείες προσώπου και σώματος. Οι τεχνικές βασίζονται στις μεθόδους που ανέπτυξε ο ειδικός της ομορφιάς Ανρί Σενό, εφαρμόζοντας την αρχαία κινεζική ιατρική, με στόχο την αποκατάσταση της ροής της ενέργειας, και το βελονισμό σε συνδυασμό με την αποτοξίνωση. Οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 40€. INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 250€ (site:
www.nafpliapalace.gr, τηλ.: 27520-70.800).

E-Filoxenia, Καλαμάτα
Σε μια καταπράσινη έκταση με ιδιωτική παραλία 300 μ., καταγάλανα νερά και λευκά βότσαλα, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο τόσο κομψό όσο μια μπουτίκ. Το 180 δωμάτια και οι 8 σουίτες τού «E-Filoxenia» έχουν εξαιρετική θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο και τον Ταΰγετο. Το «Olive Spa» προσφέρει θεραπείες με τις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα χαλαρωτικό μασάζ σε όλο το σώμα (50€), λεμφικό (70€) για την ενεργοποίηση της ροής της λέμφου, ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες και να καταπολεμηθεί η κυτταρίτιδα, ρεφλεξολογία (65€) με μασάζ στα άκρα, και head massage (40€), που ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και αυχενικό σύνδρομο. Ολοκληρώνουμε με βαθύ καθαρισμό (65€) και ενυδατική περιποίηση προσώπου (85€). INFO: Δίκλινο δωμάτιο από 120€ (site:
www.classicalhotels.com, τηλ.: 27210-23.166). 
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου