Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια εκκλησία έγινε… ναός της γαστρονομίας!

Η εκκλησία των Ηνωμένων Μεθοδιστών Chestnut St. Church «μεταμορφώθηκε» σε ένα design εστιατόριο με την ονομασία «Grace», που εδρεύει στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, προσφέροντας στους απανταχού λάτρεις των γκουρμέ γεύσεων υψηλής ποιότητας φαγητό και υπηρεσίες πολλών αστέρων!
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Το κτίριο χτίστηκε περίπου το 1856-1857 και αποτελεί ένα από τα σπάνια σωζόμενα δείγματα της πρώιμης Αναγέννησης στο Πόρτλαντ, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας των πιστών μέχρι το 2004.

perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Η πρωτότυπη όσο και εντυπωσιακή μετατροπή του σε εστιατόριο κόστισε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ιδιοκτήτρια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τις Υπηρεσίες, καθώς το κτίριο ήταν διατηρητέο.
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Η ανακαίνιση έγινε με απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του χώρου και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. Η κουζίνα δημιουργήθηκε στο χώρο του ιερού, τα στασίδια έγιναν θέσεις φαγητού, ενώ κομμάτια από το εκκλησιαστικό όργανο χρησιμοποιούνται ως «δαχτυλίδια» στις πετσέτες!
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
«Τίποτα δεν πήγε χαμένο, αφού κάναμε την ανακατασκευή με μεγάλο σεβασμό στην ιερότητα του χώρου! Έτσι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γκουρμέ πιάτα μέσα σε έναν χώρο που θυμίζει κατά πολύ την προηγούμενη χρήση του», επισημαίνει η υπεύθυνη.
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο εξαιτίας των πολυελαίων, των βιτρό στα παράθυρα, των στασιδιών και των «εκκλησιαστικών» διακοσμητικών λεπτομερειών που υπάρχουν παντού στο εστιατόριο, αλλα και λόγω των ονομασιών στα φαγητά και στα κοκτέιλ που σερβίρονται στο μπαρ.
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Για παράδειγμα, το κοκτέιλ «μετάνοια» και το «χους εις χουν» είναι τα αγαπημένα των πελατών, ενώ, όπως λέει ο σεφ του εστιατορίου κ. Peter Sueltenfuss, οι περισσότεροι επιλέγουν τις «συνθέσεις» θαλασσινών αλλά και τις δροσερές σαλάτες για ένα ελαφρύ δείπνο.
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
Ατμοσφαιρικό, ρομαντικό και μοντέρνο ταυτόχρονα, το εστιατόριο «Grace» αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ένα από τα «hot place to be» για τους επισκέπτες του Πόρτλαντ.
perierga.gr - Μια εκκλησία έγινε... ναός της γαστρονομίας!
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου