Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Kirsten Dunst: "Ακόμη έχω έπιπλα ΙΚΕΑ στο διαμέρισμά μου"

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Η χρονιά που πέρασε τη βρήκε με έναν ρόλο-έκπληξη, στην ταινία "Melancholia", ο οποίος της χάρισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών. Η 29χρονη Kirsten Dunst, όμως, έγινε γνωστή υποδυόμενη την Mary Jane στις ταινίες του "Spider-Man", ενώ ο πρώτος της ρόλος, στα 11, ήταν δίπλα στον Tom Cruise και τον Brad Pitt στην "Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα". Σε συνέντευξή της στη Daily Mail υπερασπίστηκε τον Lars Von Trier, μίλησε για το γυμνό, την προσωπική της ζωή και παραδέχτηκε πως οι γονείς της την μεγάλωσαν πολύ σωστά.

"Όση επιτυχία κι αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετή. Μπορείς να τα πας και καλύτερα. Το κληρονόμησα αυτό από τον πατέρα μου, όπως και την εργασιομανία του. Αν έπαιρνα στα μαθήματα Α πλην, μου έλεγε "Γιατί δεν πήρες Α συν;". Ήταν πολύ σκληρός. Μεγάλωσε στη Γερμανία και ο πατέρας του ήταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".
"Φοβόμουν να δουλέψω με τον Lars (von Trier), επειδή όλοι έκαναν θέμα το πώς βασάνιζε τις ηθοποιούς του. Όταν τον γνώρισα, σοκαρίστηκα από αυτά που έλεγε. Μετά ανακάλυψα ότι ήταν πραγματικά ευαίσθητος, αστείος και ευγενικός σκηνοθέτης. Αγαπάει τις γυναίκες".
"Τα παιδιά μου θα μπορούν να με δουν να μεγαλώνω μέσα από τις ταινίες μου. Μεγάλωσα μέσα στις ταινίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκόρπιες φωτογραφίες ή και βίντεο από γενέθλια. Νομίζω ότι το καλύτερο με τη δουλειά μου είναι ότι η ζωή μου είναι μαγνητοσκοπημένη, πράγμα που δεν το έχουν πολλοί".
"Μου αρέσουν οι γυμνές σκηνές σε μία ταινία όταν είναι απαραίτητες. Αν ο σύντροφός σου ενοχλείται με αυτό, είναι δικό του θέμα. Μερικοί  άνθρωποι θα φρίκαραν, αλλά εγώ όχι. Πιστεύω ότι είναι Τέχνη."
"Δεν είμαι σπάταλη. Για την ακρίβεια, ακόμη έχω έπιπλα IKEA στο διαμέρισμά μου. Οι πολυτέλειές μου; Μου αρέσουν τα ταξίδια. Πρόσφατα πήγα σε περιοδεία με ένα φίλο που είναι σε συγκρότημα και πηγαίναμε σε διαφορετικές πόλεις κάθε μέρα. Μου αρέσει να ξοδεύω χρήματα για το σπίτι μου ή να πηγαίνω σε καλά εστιατόρια. Στο shopping είμαι ολιγαρκής".
via