Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Επιδερμίδα: Νικήστε τα σημάδια του χρόνου με φράουλες


 
Πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στα σημάδια του χρόνου μπορούν να γίνουν οι φράουλες χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες αλλά και το σαλικυλικό οξύ που βοηθάει στην απολέπιση με αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα.

Τις ιδιότητες αυτές του κόκκινου φρούτου μπορούμε να αξιοποιήσουμε και φτιάχνοντας μια μάσκα κατάλληλη τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μαλλιά.
Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε 1 κούπα φράουλες. Να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκες, αντίθετα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές που μας έχουν ξεμείνει.
Επιπλέον χρειαζόμαστε 1 κουταλιά γάλα και άλλες 2 κορν φλάουερ.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά καλά και έχουμε έτοιμο το μείγμα που θα χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα. Το απλώνουμε στο πρόσωπο και το αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά.
Αν πάλι θέλουμε να δοκιμάσουμε τη δράση της μάσκας από φράουλες στα μαλλιά, δεν έχουμε παρά να απλώσουμε ένα μείγμα που έχουμε δημιουργήσει από περίπου 10 φράουλες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει, σε υγρά μαλλιά.
Αφού το περάσουμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ τυλίγουμε το τριχωτό με μια πετσέτα και αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά με μπόλικο νερό.
via