Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι παγωμένες τροφές «παγώνουν» τον εγκέφαλο



Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν το παγωτό, κανείς όμως δεν αγαπά τον πονοκέφαλο ή αλλιώς «το πάγωμα του εγκεφάλου», που επέρχεται όταν τρώμε κάτι κρύο.

Ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε έντονο πονοκέφαλο, κυρίως στους κροτάφους, όταν τρώμε κάτι παγωμένο ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τους επιστήμονες, όμως νέα επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό συνέδριο πειραματικής βιολογίας, ρίχνει φως στο μυστήριο.
Η αιτία φαίνεται να είναι η αλλαγή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο.
Ειδικότερα, Ιρλανδοί και Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Jorge Serrador από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, εξέτασαν για τις ανάγκες της έρευνας 13 εθελοντές, οι οποίοι έτρωγαν και έπιναν κάτι παγωμένο με αποτέλεσμα να παγώνει ο εγκέφαλος.
Οι επιστήμονες παρατηρούσαν τη ροή του αίματος των συμμετεχόντων την ώρα που ρουφούσαν με το καλαμάκι παγωμένο νερό και την ώρα που έπιναν νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι συμμετέχοντες σήκωναν τα χέρια τους όταν αισθάνονταν έντονο πονοκέφαλο, ενώ τα ξανασήκωναν όταν ο πονοκέφαλος έφευγε.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι παγωμένες τροφές προκαλούν απότομα αυξημένη ροή αίματος σε μία μεγάλη αρτηρία στο κέντρο του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τον έντονο πονοκέφαλο.
Ο πόνος υποχωρεί όταν περιορίζεται και πάλι η ροή του αίματος.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου