Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Τα αμύγδαλα φρενάρουν τις θερμίδες


photo
Τα αμύγδαλα, εκτός από νόστιμα, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και την αντιοξειδωιτκή βιταμίνη Ε. Είναι, επίσης, μια καλή πηγή μαγνησίου, που είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για την παραγωγή ενέργειας, την κατασκευή και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού, καθώς και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μας βοηθάει στο να αποφεύγουμε τις ξαφνικές, ακατανίκητες «λιγούρες», που συνήθως μας οδηγούν σε υπερκατανάλωση τροφής και συνεπώς αύξηση του σωματικού μας βάρους. Αυτό που κάνει όμως τα αμύγδαλα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροφή, είναι η ικανότητά τους να «μπλοκάρουν» θερμίδες. Έρευνα δείχνει ότι η σύνθεση τους, μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η απορρόφηση του συνόλου του λίπους τους, πράγμα που τους καθιστά τον πλέον άπαχο ξηρό καρπό.