Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Aston Martin DB4 GT Zagato

Aston Martin DB4 GT Zagato
Πού να ψάχνεις τώρα για το σπάνιο πρωτότυπο! Συμβιβάζεσαι με το αντίγραφο της Evanta;
Το συλλεκτικό και σούπερ σπάνιο Aston Martin DB4 GT Zagato είναι αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα κλασικά sports car που είδε ποτέ αυτός ο κόσμος! Θα σου κοστίσει βέβαια κάτι παραπάνω (εφταψήφιο νούμερο αναγκαστικά), αφού είχαν κατασκευαστεί μόνο 25 αυτοκίνητα. Η συνεργασία της Aston Martin και της Zagato το 1963 είχε αποδώσει 19 κομμάτια, άλλα 4 φτιάχτηκαν το 1991 και άλλα 2 το 2000. Στην τελευταία δημοπρασία μάλιστα για το DB4 Zagato η τιμή του ανήλθε στα 1,9 εκατ. δολάρια. Να και πώς είναι το κουκλί...


Αν τώρα πρέπει σώνει και καλά να αποκτήσεις ένα τέτοιο αλλά δεν έχεις τα απαιτούμενα εκατομμύρια, υπάρχει μια πιο φτηνή λύση χάρη στον βρετανικό οίκο Evanta Motor Company! Η Εvanta κατασκευάζει αντίγραφα του DB4 εδώ και χρόνια, το τελευταίο ωστόσο project της βασίζεται στην Aston Martin DB7 Vantage, γεγονός που σημαίνει ότι η ρέπλικα του DB4 GT Zagato που προσφέρει πλέον περιέχει αυθεντικό DNA της Aston Martin!

Το Evanta DB4 GT Zagato έχει λοιπόν το σασί του DB7 Vantage, έχει όμως και τον κινητήρα του! Έχουμε και λέμε: ένας V12 των 6 λίτρων που αποδίδει 420 άλογα, εκεί που η original μηχανή του DB4 ήταν 3,7 λίτρων και έδινε ιπποδύναμη 314 αλόγων. Άτσα η ρέπλικα!

Το DB4 της Evanta διαθέτει όλα τα σημερινά στάνταρ ασφάλειας και άνεσης (αερόσακοι και air-condition μεταξύ άλλων), ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται με αυτόματο κιβώτιο. Όσο για το εσωτερικό του, έχει διατηρηθεί η ρετρό αίσθηση για να ταιριάζει απόλυτα με το εξωτερικό.

Η τιμή του; Μυστήριο. Η Evanta δεν αναφέρει τίποτα στο site της, κάτι μου λέει όμως ότι θα είναι κομματάκι φτηνότερο από το πρωτότυπο...

VIA