Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Η γυμνή φωτογράφηση του Αντώνη Κανάκη
Μια φορά κι έναν καιρό (στα μέσα της δεκαετίας του '90) υπήρχε ένα περιοδικό που το έλεγαν 01 και αποτελούσε το αντίπαλον δέος του ΚΛΙΚ, του Πέτρου Κωστόπουλου. Εκδότης του ήταν ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος.
Επίσης, την ίδια εποχή υπήρχε και μία χαρισματική παρέα νεαρών από τη Θεσσαλονίκη, που έκανε μία εκπομπή στην ΕΤ3. Την έλεγαν Comfuzio και σάρωνε στις τηλεθεάσεις. Μέλη της παρέας ήταν ο Αντώνης Κανάκης, ο Μιχάλης Μούτας, ο Σωτήρης Καλυβάτσης και ο Αντώνης Παραράς (ο οποίος ''έφυγε'' νωρίς από κοντά μας, το Φλεβάρη του 1997, χτυπημένος από λευχαιμία).

Η υπέρβαση αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό τόσο του 01, όσο και των συντελεστών του Comfuzio. Έτσι, τον Απρίλιο του 1996 μια ιδέα (βασισμένη σε μία παλιά φωτογράφηση των Red Hot Chilli Peppers) της συντακτικής ομάδας του 01, έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από την παρέα του Αντώνη Κανάκη: Γυμνή φωτογράφιση στη Θεσσαλονίκη!
Το τεύχος 28 του 01 κυκλοφόρησε με τους παρουσιαστές του Comfuzio να ποζάρουν γυμνοί στο εξώφυλλο. Σε χρόνο dt το περιοδικό έγινε ανάρπαστο και το άρθρο έγινε το word of mouth του μήνα σε... άπασα την επικράτεια.
Στο αρχείο του akous.gr τα τεύχη του 01 κατέχουν περίοπτη θέση, οπότε μπορούμε να σας δείξουμε κάποιες φωτογραφίες, όπως δημοσιεύτηκαν τότε.
Για την ιστορία, το άρθρο είχε τίτλο ''Comfuzio, φασκόμηλο και συμπάθεια'', το υπέγραφε η δημοσιογράφος Μερόπη Κοκκίνη και την φωτογράφηση είχε κάνει ο Χρήστος Πότσιος.
Τέλος, αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο πέμπτος... γυμνός στις φωτογραφίες, να σας πούμε ότι πρόκειται για τον σκηνοθέτη του Comfuzio, Μιχάλη Λεάνη.

via