Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

"Γλυκές αμαρτίες" που βοηθούν τον οργανισμό μας!

Ίσως τελικά τα γλυκά να μας κάνουν μεγαλύτερο καλό απ’ όσο πιστεύουμε! Δείτε πώς τα αγαπημένα μας «junk food» μπορούν να μας βοηθήσουν να διώξουμε το στρες, αλλά και συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.


Μαύρη σοκολάταΈρευνες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά πραγματικά την υγεία μας. Συγκεκριμένα μας βοηθά να προλάβουμε τις καρδιοπάθειες, μας ανεβάζει τη διάθεση και προστατεύει το δέρμα μας από τις ακτίνες UV. Ωστόσο, μην το παρακάνετε!

Τσίχλες

Μία πρόσφατη αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι το να μασάμε τσίχλα ρίχνει τα επίπεδα του στρες και μας βοηθά όταν βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Όσοι από τους συμμετέχοντες μάσαγαν τσίχλα, ενώ έκαναν δύο δραστηριότητες ταυτόχρονα, δήλωναν λιγότερο αγχωμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ζάχαρη

Έρευνες έχουν δείξει ότι, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν, ο εγκέφαλός μας δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Ένα μικρό ζαχαρωτό είναι βέβαιο πως θα σας βοηθήσει!

Ξηροί καρποί με επικάλυψη σοκολάτας

Αν κάτι είναι καλό για τον οργανισμό μας σκέτο, συνεχίζει να είναι εξίσου καλό όταν είναι καλυμμένο με σοκολάτα! Πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό που προσφέρει στον οργανισμό σας τόσο φυτικές ίνες όσο και αντιοξειδωτικά.