Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. μπισκότα Marie
  • 3 κροκάδια αυγών
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 180γρ. drinking chocolate της cadburys
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 360 γρ. βούτυρο ανάλατο

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό, τα αυγά και τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και το drinking chocolate.
Βήμα 3
3) Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά.
Βήμα 4
4) Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα.
Βήμα 5
5) Ανακατεύουμε προσεκτικά και το βάζουμε κατά προτίμηση σε μακρόστενη φόρμα και ακολούθως στο ψυγείο για να πήξει.
Βήμα 6
6) Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον γαρνίρουμε με φυστίκι αιγίνης αλεσμένο.
via