Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Τοποθετήστε σωστά περίγραμμα και μάσκαρα

ΜΑΣΚΑΡΑ
Πως πρέπει να απλώσετε το περίγραμμα και τη μάσκαρα ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας.
Έχουμε μιλήσει για τα σχήματα των ματιών και πως μπορείτε να τα ξεχωρίσετε. Σήμερα θα μιλήσουμε για το περίγραμμα και την μάσκαρα για κάθε σχήμα ματιών, ώστε δημιουργήσετε την εντύπωση του ιδανικού σχήματος που είναι τα αμυγδαλωτά μάτια. Το περίγραμμα των ματιών γίνεται με ένα πολύ λεπτό πινέλο ή μολύβι ματιών ή eyeliner. Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρετε.

Μάτια πυκνόφθαλμα, δηλαδή αυτά που είναι πολύ κοντά στη μύτη και η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη από ένα μάτι. Το περίγραμμα πρέπει να ξεκινάει αχνά από τη μέση του άνω βλεφάρου και να γίνεται πιο έντονο προς την εξωτερική γωνία. Εδώ είναι απαραίτητο να τραβήξετε το περίγραμμα μερικά χιλιοστά πιο πέρα από την εξωτερική γωνία για να «επιμηκύνετε» την απόσταση των ματιών. Απλώστε τη μάσκαρα με τον ίδιο τρόπο, ξεκινώντας με μια πινελιά στην εσωτερική γωνία ίσα-ίσα να χτενίσετε τις βλεφαρίδες και από την μέση του βλεφάρου προς τα έξω απλώστε 2-3 στρώσεις, χτενίζοντας τις βλεφαρίδες προς την εξωτερική γωνία του ματιού.
Μάτια αραιόφθαλμα, δηλαδή αυτά που είναι πολύ μακριά από μύτη και η απόσταση τους είναι μεγαλύτερη από ένα μάτι. Το περίγραμμα πρέπει να ξεκινάει από την αρχή του άνω βλεφάρου και πρέπει να τελειώνει στην εξωτερική γωνία του ματιού. Απλώστε τη μάσκαρα με τον ίδιο τρόπο, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία απλώστε 2-3 στρώσεις, μην τραβήξετε τις βλεφαρίδες προς τα έξω αλλά χτενίστε τις στο ύψος τους.
Μάτια εξόφθαλμα, δηλαδή αυτά που προεξέχουν από το κόκαλο κάτω από τα φρύδια. Το περίγραμμα πρέπει να καλύπτει όλο το άνω βλέφαρο και μπορεί να συνδυαστεί με μια σκούρα σκιά για να δώσετε περισσότερο βάθος στα μάτια. Απλώστε τη μάσκαρα με απαλές πινελιές και αποφύγετε αυτές που προσφέρουν μήκος γιατί τα μάτια θα φαίνονται πιο εξόφθαλμα.
Μάτια εσώφθαλμα, δηλαδή αυτά που είναι «κρυμμένα» στην οφθαλμική κόγχη και το κόκαλο κάτω από τα φρύδια προεξέχει. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να αποφύγετε το περίγραμμα γιατί θα δώσει περισσότερο βάθος στα μάτια, αντίθετα απλώστε σκιές σε ανοιχτές αποχρώσεις με αποτέλεσμα να αναδειχτεί το άνω βλέφαρο που είναι «κρυμμένο». Απλώστε τη μάσκαρα σε 2-3 στρώσεις και προτιμήστε αυτές που προσφέρουν μήκος.
Μάτια καθοδικά, δηλαδή αυτά που η εξωτερική τους γωνία δεν είναι στο ίδιο ύψος με την εσωτερική αλλά πιο κάτω, αυτά τα μάτια είναι και πιο μελαγχολικά. Το περίγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από την εσωτερική γωνία αλλά από την μέση του άνω βλεφάρου και μετά θα πρέπει να έχει ανοδική τάση για να ισορροπήσετε την ευθεία των δυο γωνιών του ματιού. Απλώστε τη μάσκαρα σε 2-3 στρώσεις, από τη μέση του άνω βλεφάρου και μετά χτενίστε τις βλεφαρίδες στο ύψος τους και όταν φτάσετε στην εξωτερική γωνία χτενίστε τις βλεφαρίδες με τάση προς την εσωτερική γωνία του ματιού για να μειώσετε την καθοδική του τάση.