Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Αληθινά Brownies σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 525 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 900 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 360 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
  • 12 αυγά
  • 2 μπαστουνάκια βανίλιες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30'
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
O Διονύσης Αλέρτας φτιάχνει τα καλύτερα brownies αποκλειστικά για τα Ivoire. Εδώ μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της συνταγής του.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, για περίπου 10' μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (ή στο φούρνο μικροκυμμάτων), προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα από τα sticks βανίλιας.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια