Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΚ;;

Το γνωστό σε όλους ταλκ.
Δεν χρησιμεύει μόνο στην περιποίηση του μωρού σας. Έχει ακόμα πολλές χρήσεις, από καθαριστικό για τα ρούχα σας, μέχρι αρωματικό για τα παπούτσια σας.


  • Καθαριστικό για το κατοικίδιό σας: Με το ταλκ και ένα ξηρό σαμπουάν, μπορείτε να καθαρίσετε και να περιποιηθείτε το κατοικίδιό σας και να του χαρίσετε μία υπέροχη μυρωδιά.
  •  Για να κρατήσει περισσότερο το κραγιόν σας, μπορείτε να βάλετε μια πρώτη στρώση από ταλκ και μετά το κραγιόν σας.
  •  Αν τα μαλλιά σας είναι λίγο λαδωμένα και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, βάλτε λίγο ταλκ. Έχει την ιδιότητα να αφαιρεί το σμήγμα και μετά από ένα χτένισμα τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο φρέσκα.
  • Αν μια αλυσίδα λαιμού ή χεριού είναι μπερδεμένη, μη χάνετε άλλο το χρόνο σας. Ρίξτε λίγο ταλκ και θα ξεμπερδευτεί από μόνη της.
  • Δροσερά φύλλα: Στις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού , πασπαλίζουμε ταλκ πάνω από τα φύλλα για να τα διατηρήσουμε φρέσκα και δροσερά.
  • Απορροφά το λάδι: Την επόμενη φορά που θα λερωθεί το αγαπημένο πουκάμισό σας ή ακόμα και άκρη του χαλιού σας με λάδι πασπαλίστε με ταλκ. Απορροφά το λάδι και αναζωογονεί το ύφασμα.
  •  Διώχνει τα μυρμήγκια. Για κάποιο λόγο τα μυρμήγκια δεν πατάνε το πόδι τους στις περιοχές όπου έχετε ρίξει λίγο ταλκ. Ίσως γιατί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς υγρασία.
  • Ανανέωση στα βιβλία: Δώστε στα παλιά βιβλία νέα ζωή ψεκάζοντάς τα με ταλκ. Απορροφά την υγρασία και κάνει τα βιβλία να μοιάζουν με καινούρια.
  • Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια σας: Όταν τα παπούτσια σας δεν μυρίζουν ωραία, βάλτε ταλκ και αφήστε τα έτσι όλο το βράδυ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου