Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Chocolate Chip Cookies

Τα έκανα σήμερα και απλά ξετρελάθηκα .....Μια από τις ευκολότερες και πεντανόστιμες συνταγές.
Θα χρειαστείτε:

110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. corn flour
μία πρέζα αλάτι
½ κ.τ.γ. baking powder
170 γρ. κομματάκια σοκολάτας


Πώς θα τα φτιάξετε

Αρχικά, ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το baking. Τα ρίχνουμε σταδιακά στο αρχικό μίγμα και ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.

Προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν με την υπόλοιπη ζύμη.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα ρολό διαμέτρου 5 εκατοστών και μήκους περίπου 30 εκατοστών, το οποίο τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ξετυλίγουμε το ρολό και κόβουμε με μαχαίρι ροδέλες ενός περίπου εκατοστού.

Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε ένα ταψάκι με απόσταση μεταξυ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμών) για 12 λεπτά ακριβώς!

To cookierama μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά της συνταγής

1. Αντί για λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, χρησιμοποιήστε ίδιας ποσότητας καστανή ζάχαρη. Θέλει λίγο εντονότερο ανακάτεμα, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο αφράτα και πιο υγιεινά cookies που λιώνουν στο στόμα!

2. Προτιμήστε αλεύρι μαλακό ή αλεύρι ζαχαροπλαστικής, που θα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ.

3. Στα 170γρ. κομματάκια σοκολάτας μπορείτε να βάλετε μαύρη σοκολάτα, λευκή ή σοκολάτα γάλακτος! Αν θέλετε να απογειώσετε τα cookies σας, δοκιμάστε συνδυασμό δύο ή τριών ειδών ή αναμίξτε ακόμα και ξηρούς καρπούς σε κομματάκια!

4. Για ακόμα πιο δυνατή σοκολατένια απόλαυση, αντικαταστήστε 50 γρ. από το αλεύρι με 50 γρ. κακάο και φτιάξτε μια υπέροχη σοκολατένια ζύμη!

5. Προσοχή! Μην αφήσετε τα cookies για περισσότερα από 12 λεπτά στο φούρνο, ακόμα και αν σας φαίνονται ημι-ψημένα όταν τα βγάλετε, αν τα θέλετε μαλακά και αφράτα. Θα τα αφήσετε για δύο λεπτά στο ταψάκι να κρυώσουν και στη συνέχεια, θα τα ακουμπήσετε σε ένα δίσκο για 10 ακόμα λεπτά. Αν τα ψήσετε παραπάνω, θα έχετε εξίσου απολαυστικά, αλλά πιο τραγανά cookies.

6. Η δόση φτάνει για δύο ταψάκια (περίπου 25-30 cookies).

πηγή