Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Κις Λορέν με Τυριά

Υλικά για τη ζύμη μπρυζέ

125 γρ. βούτυρο Lurpak
250 γρ. αλεύρι
60 γρ. νερό κρύο
5 γρ. αλάτι
1 αυγό ΒΛΑΧΑΚΗ
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική


Υλικά για τη γέμιση

200 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
3 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗ
50 γρ. μέλι
5 γρ. πιπέρι
300 γρ. ποικιλία τυριών της Arla τριμμένα
λίγες ντομάτες
Εκτέλεση για τη ζύμη
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τοποθετώντας την μέσα μια φόρμα τάρτας διαμ 24 εκ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μια μεμβράνη και την γεμίζουμε με ρύζι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170ο C για 20΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σ΄ ένα μπωλ μ’ ένα σύρμα ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα με τα τυριά, αδειάζουμε το μείγμα γάλακτος και σκορπίζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δυο. Ψήνουμε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄.
Μερίδες: 12
Χρόνος: 50’
via