Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο με φέτα και βασιλικό

προετοιμασία:20’ μαγείρεμα:15’ 4 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
160 γραμμάρια φέτα
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
20 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
Εκτέλεση:


1. Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες, πάχους μισού εκατοστού περίπου (5-6 φέτες η κάθε ντομάτα).
2. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
3. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
4. Ψήνετε τις φέτες ντομάτας και από τις δύο πλευρές, για ενάμισι λεπτό περίπου από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνετε στην άκρη.
5. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνετε να κάψει πολύ καλά, σε δύνατη φωτιά, και στην συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλου.
6. Σοτάρετε και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
7. Το κοτόπουλο θα πάρει χρώμα από όλες τις μεριές, και επειδή τα κομμάτια είναι μικρά θα ψηθεί πάρα πολύ γρήγορα.
8. Όταν τα κομμάτια κοτόπουλου έχουν πάρει χρώμα και είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με τα 160 γραμμάρια φέτα, την οποία μπορούμε να την έχουμε τρίψει.
9. Σε ατομικά πιάτα, σερβίρετε από 5 ψημένες φέτες ντομάτας, από πάνω τοποθετείτε τα μικρά κομμάτια κοτόπουλου με την φέτα και τέλος προσθέτετε 5-6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
via