Υλικά
Εκτέλεση
1. | Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. |
2. | Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε ζάχαρη μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Από πάνω στρώνετε τις φέτες των μήλων. |
3. | Σε ένα μίξερ, χτυπάτε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τους κρόκους, χτυπώντας τους ελαφρά, ενώ σιγά σιγά προσθέτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λικέρ και το αλεύρι. |
4. | Περιχύνετε το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους, 190 βαθμούς, για 25 λεπτά. |
5. | Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το Philadelphia, πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ. |
6. | Τοποθετείτε τη σαντιγύ σε κορνέ και στολίζετε τη μηλόπιτα. |
Συμβουλές
- Η συνταγή είναι για 1 ταψί αντικολλητικό, διαμέτρου 20 εκατοστών.
- Χρόνος προετοιμασίας40 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος25 λεπτάΣυνολικός χρόνος1 ώρα/ώρες 5 λεπτά