Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Μηλόπιτα ανάποδη με Philadelphia

Υλικά

  • 2-3 μήλα κόκκινα
  • 20 γρ καρύδια
  • 20 γρ σταφίδες
  • 170 γρ ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο
  • αυγά
  • λίγη κανέλλα
  • ½ σφηνάκι λικέρ
  • 90 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  Για τη σαντιγύ Philadelphia
  • 150 γρ PHILADELPHIA
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1.Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
2.Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε ζάχαρη μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Από πάνω στρώνετε τις φέτες των μήλων.
3.Σε ένα μίξερ, χτυπάτε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τους κρόκους, χτυπώντας τους ελαφρά, ενώ σιγά σιγά προσθέτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λικέρ και το αλεύρι.
4.Περιχύνετε το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους, 190 βαθμούς, για 25 λεπτά.
5.Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το Philadelphia, πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
6.Τοποθετείτε τη σαντιγύ σε κορνέ και στολίζετε τη μηλόπιτα.

Συμβουλές

  • Η συνταγή είναι για 1 ταψί αντικολλητικό, διαμέτρου 20 εκατοστών.
  • Χρόνος προετοιμασίας
    40 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος
    25 λεπτά
    Συνολικός χρόνος
    1 ώρα/ώρες  5 λεπτά
    Μερίδες:
    8