Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής:
Χλιαρό νερό: 300γρ
Ζάχαρη: 30γρ
Μαγιά: 30γρ
Ελαιόλαδο: 30γρ
Αλεύρι: 450 γρ.
Χοντρό αλάτι: 20γρ
Δεντρολίβανο: προαιρετικα
Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι

Εκτελεση Συνταγης


1. Βάζετε σε μπολ το χλιαρό νερό, με την ζάχαρη, τις 2 κουταλιές
ελαιόλαδο και την μαγιά. Ανακατεύετε και αφήνετε για 5 λεπτά να
αφρίσει η μαγιά.
2. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι.
Ρίχνετε και την μαγιά και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
3. Λαδώνετε ένα μπολ, βάζετε την ζύμη, την σκεπάζετε και την αφήνετε
σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, 40 περίπου λεπτά.
4. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψάκι.
Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε
αλευρωμένη επιφάνεια. Την ζυμώνετε για 2 - 3 λεπτά. Την βάζετε στο
ταψάκι και την πατάτε με τα δάχτυλά σας να απλώσει σε μέγεθος 20 Χ 30 εκ. περίπου.
Σκεπάζετε και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Με τα δάχτυλά σας
πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα. Αλείφετε
με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε το υπόλοιπο αλάτι και αραδιάζετε το δεντρολίβανο.
Πιέζετε τις ελιές μέσα στη ζύμη.
5. Ψήνετε τη φοκάτσα στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Τρώγεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
πηγή