Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 πράγματα που πρέπει να δείτε στο Παρίσι

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η πόλη του Φωτός έχει φανατικούς φίλους. Ο Γούντι Άλεν της απέτισε πρόσφατα φόρο τιμής, με τη ταινία του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Αποπνέει ρομαντισμό, φινέτσα και θεωρείται η πόλη των καλλιτεχνών. Αν θέλετε να ξυπνήσει ο ποιητής μέσα σας, εδώ είναι ο κατάλληλος προορισμός!

1.Ο Πύργος του Άιφελ
Είναι  σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Κατασκευάστηκε από το Γάλλο μηχανικό Γκoυστάβ Ειφέλ για τη Διεθνή Έκθεση του 1889, ο οποίος, μάλιστα, επικρίθηκε πολύ γι’ αυτό το «τερατούργημα», όπως το χαρακτήρισαν στην αρχή οι διανοούμενοι. Πολλοί  ευγενείς τον αποκαλούσαν υποτιμητικά «μια άσχημη και κακόγουστη ξύστρα για μολύβια», αλλά τελικά καθιερώθηκε ως σύμβολο της πόλης ! Έχει ύψος 300,51 μέτρα  και το βράδυ αποτελεί μια εντυπωσιακή εικόνα, αφού φωτίζεται με περισσότερα από 292.000 Watt.
2.Το μουσείο του Λούβρου
Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης, σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, που αξίζει να επισκεφτείτε και το 8% των αποκτημάτων του εκτίθενται, καθώς το σύνολο της συλλογής του περιλαμβάνει περισσότερα από  445.000 κομμάτια.
3. Η Μονμάρτη Αποτελεί μία από τις γραφικότερες συνοικίες του Παρισιού από το παρελθόν μέχρι σήμερα και είναι το απόλυτο must για ερωτευμένα ζευγάρια. Το 19ο και τον 20ό αιώνα ήταν χώρος συγκέντρωσης καλλιτεχνών όπως οι Τουλούζ Λωτρέκ, Βαν Γκογκ, Μοντιγκλιάνι, Πικάσο, ενώ σήμερα στην πλατεία Τερτρ, κοντά στην εκκλησία Σακρ Κερ, στήνουν τα καβαλέτα τους πολλοί ζωγράφοι. Ζητήστε τους να φιλοτεχνήσουν το πορτραίτο σας και θα θυμάστε αυτό το ταξίδι για πάντα!
4. Το ανάκτορο των Βερσαλλιών
Αξίζει να ταξιδέψετε  30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών, η οποία ήταν μάλιστα πρωτεύουσα της Γαλλίας από το 1682 έως το 1789. Εδώ βρίσκεται το εντυπωσιακό ανάκτορο των Βερσαλλιών. Στην αρχή ήταν ένα μικρό, λιτό παλάτι, που όμως μετά το 1660 επεκτάθηκε από το βασιλιά Λουδοβίκο το 14ο,  που ήθελε να δημιουργήσει ένα από τα πολυτελέστερα παλάτια της Ευρώπης.
5. Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς Είναι ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Παρισιού και βρίσκεται στη περιοχή της Μονμάρτης. Χτίστηκε από το 1876 έως το 1912, στο ψηλότερο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ως φόρος τιμής των 58.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο. Είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Χριστου, είναι πραγματικό έργο τέχνης και κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζατε: H καμπάνα της εκκλησίας είναι μία από τις πιο βαριές του κόσμου και ζυγίζει 18,5 τόνους


6.Παναγία των Παρισίων O γοτθικός ναός, που έχει συνδεθεί με τη Γαλλία, όσο κανείς ορθώνεται στο Ιλ ντε λα Σιτέ, σε μια τοποθεσία που ήταν ανέκαθεν το θρησκευτικό κέντρο του Παρισιού. Χρειάστηκαν περίπου 170 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ κατά τη Γαλλική Επανάσταση καταστράφηκε ολοσχερώς και ανακαινίστηκε κατά την περίοδο 1841-1864. Το αποτέλεσμα είναι ένα θεόρατο κτίριο, μήκους 128 μέτρων, με δύο ψηλούς πύργους 69 μέτρων, η χωρητικότητα του οποίου αγγίζει τα 9.000 άτομα.
7. Στη Βαστίλη για ποτάκι
Ρίξτε το έξω  στα πολυσύχναστα πλακόστρωτα σοκάκια της Βαστίλης. Νέα, χαμογελαστά πρόσωπα, Η εναλλακτική νεολαία συχνάζει εδώ και είναι  η πιο ζωντανή συνοικία του Παρισίου by night, με έθνικ εστιατόρια και  τρέντι μπαράκια.
8. Απολαύστε τη γαλλική κουζίνα Νομίζετε ότι τυχαία η κουζίνα των Γάλλων είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου; Απολαύστε το μεγαλείο της στο « Le Salut du Loup», το εστιατόριο του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σαλάτα προβενσάλ Ένα ακόμη στέκι είναι το «Les Bouquinistes» που βρίσκεται στις όχθες του  Σηκουάνα και θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλα σας!
9. Mια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πιο όμορφη λεωφόρο της Ευρώπης, που μετρά 325 χρόνια ζωής. Εδώ  έγιναν οι επινίκιες στρατιωτικές παρελάσεις των δυο Παγκόσμιων Πολέμων, εκεί και η παρέλαση για τα 200 χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση. Τα Ηλύσια Πεδία δημιουργήθηκαν το 1670 για να ενώσουν το Λούβρο, που τότε ήταν βασιλική κατοικία με τους κήπους του Κεραμεικού. Σήμερα εδώ βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.
10. Μες το Μουσείο Όρσε Μust για τους φιλότεχνους που θα μαγευτούν μέσα στο τριώροφο Musée d’ Orsay που στεγάζεται σ’έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης.  Ο σταθμός χτίστηκε το 1900 και χρησιμοποιήθηκε από τον   Orson Welles για την ταινία του “Η Δίκη” το 1962. Το 1977 οι αρχές αποφάσισαν να τον  μετατρέψουν  σε μουσείο.  Συλλογές του Van Gogh, γλυπτά του Degas, το “Πρόγευμα στη χλόη” του Monet, η “Ολυμπία” του Manet, τα “Νούφαρα” του Monet είναι μερικά από τα έργα που φιλοξενεί το μουσείο. Μην παραλείψετε επίσης να θαυμάσετε το Παρίσι της Belle epoque στους πίνακες του Toulouse Lautrec.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου