Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Ηρεμιστικά από...σπίτιphotoΗ οικονομική κρίση, η καριέρα και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που βρίσκονται στο ντουλάπι μας και που μπορούν να δράσουν ως το καλύτερο αγχολυτικό.

Το πορτοκάλι διώχνει το στρες. Το πορτοκάλι καθώς και όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσιες πηγές σε βιταμίνη C η οποία δρα αγχολυτικά. Ξεφλουδίστε λοιπόν ένα πορτοκάλι και νιώστε καλύτερα.


Οι ξηροί καρποί φέρνουν ευφορία. Εκτός από το γεγονός ότι μειώνουν το αίσθημα της πείνας, οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και μαγνησίου. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με την καλή διάθεση και την ευφορία.

Προϊόντα ολικής άλεσης (μπάρες δημητριακών και σπιτικά ποπ κορν). Πλούσια σε υδατάνθρακες, τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης βοηθούν επίσης στην παραγωγή σεροτονίνης και μειώνουν το στρες.

Χαμομήλι. Μην πάτε πουθενά χωρίς φακελάκια χαμομηλιού στην τσάντα σας, καθώς οι ειδικοί διατείνονται πως το χαμομήλι έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση.
πηγή