Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθήνα: Οι αγαπημένες μας γωνιές στου Ψυρρή

Αθήνα: Οι αγαπημένες μας γωνιές στου Ψυρρή
Επιστρέφουμε στα σοκάκια του Ψυρρή και ανακαλύπτουμε ξανά την- ανανεωμένη και πιο ήσυχη πλέον- γειτονιά που παραμένει μία από τις ωραιότερες του αθηναϊκού κέντρου. Ζεστά cafe, γλυκές γωνιές, νέες αφίξεις και νοσταλγικά στέκια που μας σερβίρουν μαμαδίστικο φαγητό.



Zampanó
Στο ισόγειο του εντυπωσιακό hostel City Circus, το γουστόζικο και χαλαρό εστιατόριο, που δανείζεται το όνομά του από το φελινικό «La Strada», ειδικεύεται στις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις και τις αναδεικνύει με μια πληθωρική λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα. Ρεβυθάδα με πανσέτα, κριθαρώτο με μοσχαράκι, μύδια με θυμάρι, βασιλικό και ντομάτα και κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρει. Εξαιρετικά και τα γλυκά του, όπως η lemon pie και η κρέμα σοκολάτας με φλούδα πορτοκαλιού και παγωτό καραμέλα. Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 2130237244, από €22 το άτομο.



Nonna

Ένα πολύ ζεστό και ιδιαίτερο μαγαζί που σερβίρει λαχταριστό σπιτικό φαγητό. Το μενού αλλάζει καθημερινά και τα προσφερόμενα πιάτα γράφονται σε ένα τετραδιάκι στο ταμείο. Παλιές φορμάικες, τραπέζια και καρέκλες διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων, αντικείμενα από παζάρια και μπόλικα χρώματα προσφέρουν μια μοναδική vintage αίσθηση. Πράσινες σαλάτες με φρούτα, βελουτέ σουπίτσες με λαχανικά, κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα και χοιρινό με φασκόμηλο είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείς να γευτείς εδώ. Κακουργιοδικείου 6, τηλ.: 213 0320321, από €12 το άτομο (κεντρική φωτό)



The Handlebar

Το πρώτο bike cafe της πόλης- προέκταση του VCA, του ποδηλατάδικου που έκανε την οδό Μελανθίου γνωστή-, υποδέχεται τους Αθηναίους-ποδηλάτες και μη- όλες τις ώρες της ημέρας. Σκαμπό-σέλες ποδηλάτου γύρω από την μπάρα και τραπεζάκια έξω τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Από το πρωί, τα τραπέζια του γεμίζουν με αυγά scrambled και benedict, french toast με φρέσκα φρούτα, pancakes, σαλάτες, noodles με λαχανικά, σπιτικές λεμονάδες, γλυκά, ζεστές κούπες με τσάι αλλά και κρύες μπύρες. Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ.: 211 4093002, handlebar.gr



Σερμπέτια
Αγαπημένο γλυκομάγαζο του κέντρο, σε ένα όμορφο χώρο παραδοσιακής αισθητικής που θυμίζει Αθήνα της δεκαετίας του '60. Φρέσκα χειροποίητα γλυκά, αυθεντικό παγωτό καϊμάκι, ελληνικός καφές συνοδευόμενος με λουκουμάκι και μυρωδάτο ρακόμελο. Οι άνθρωποι του μαγαζιού θα σε κατατοπίσουν πλήρως για τα γλυκά, αλλά αν είσαι πρωτάρης ζήτα μια ποικιλία. Λατρεύουμε τον κορμό σοκολάτας, το καζάν ντιπί, το μαστιχάτο, τη ροδακινόπιτα και το "γλυκό της αγάπης". Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ.: 210 3245862, €5 το γλυκό.



Τρανζίστορ

Αυτοχαρακτηρίζεται cafe-bistroteque και αποτελεί μία από τις καλύτερες αφορμές για να βρεθείς ξανά και ξανά στη γειτονιά- για καφέ (ή σπιτική λεμονάδα), φαγητό και ποτό. Χώρος με industrial πινελιές, χειροποίητα έπιπλα και ράφια στολισμένα με κλασικά τρανζιστοράκια- αγαπημένο μας σημείο το πατάρι του. Μενού με λίγα και νόστιμα πιάτα ημέρας, πολυσυλλεκτική μουσική που αλλάζει κάθε βράδυ ανάλογα με τον DJ και καλά ποτά. Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228 658.



Barrett
Το εναλλακτικό και επιμελώς ατημέλητο Barrett, που άνοιξε το καλοκαίρι του 2015, έγινε μέσα σε λίγους μήνες hot spot του κέντρου. Ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας 100% Arabica coffee και όσο η μέρα κυλάει τη σκυτάλη παίρνουν οι μπύρες και φυσικά τα κοκτέιλ. Aperol Spritz, Negroni και Old Fashioned, ωραίες μουσικές και parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης είναι τα δυνατά χαρτιά του. Το σαλονάκι με τον αφράτο καναπέ είναι ό,τι πρέπει για τα αράγματα του χειμώνα. Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218 373, www.barrett-athens.gr



Cantina Social
Διασχίζοντας τη στοά στη Λεωκορίου, θα πέσεις πάνω σε ένα ξεχωριστό μικρό μαγαζί. Από μικρό καφενείο της γειτονιάς μετατράπηκε σε αγαπημένο εναλλακτικό στέκι με καλές μουσικές και φθηνά ποτά, που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το στίγμα του στην περιοχή. Μικροσκοπικό μέσα και με ωραιότατη αυλίτσα-ακάλυπτο που προσφέρεται για χαλαρό socializing. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ. Λεωκορίου 6-8 (εντός στοάς), Ψυρρή, τηλ.: 210 3251668.



Το Κουδουνάκι

Από τα παλαιότερα μαγαζιά στου Ψυρρή (ξεκίνησε ως σαντουιτσάδικο το 1987), που σε κερδίζει με το απλό και νόστιμο σπιτικό φαγητό του. Τα γεμιστά σύκα, τα κεφτεδάκια με πικάντικη κόκκινη σάλτσα και το καλοψημένο συκώτι είναι μόνο λίγα από τα φημισμένα πιάτα που ετοιμάζουν με μαμαδίστικη αγάπη οι δίδυμες αδελφές Σία και Γωγώ. Διακόσμηση με παλιά αντικείμενα που θυμίζουν σπίτι της γιαγιάς και τραπεζάκια με κουδουνάκι που απλώνονται στην οδό Ήβης τις μέρες που έχει καλό καιρό. Ήβης 15, Ψυρρή, τηλ.: 210 3236909, από €12 το άτομο.



Νικήτας

Στέκι από το 1967 απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Απλός και λιτός χώρος που αξίζει για μεσημεριανό τσιμπολόγημα. Περίφημο ζουμερό μπιφτέκι, κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, πλούσια τυρόπιτα ταψιού, κρασάτο χοιρινό της κατσαρόλας κι άλλα νόστιμα μαγειρευτά από τα χέρια της κυρίας Ιωάννας. Από 11.30 το πρωί έως 7 το απόγευμα. Αγίων Αναργύρων 19 Ψυρρή, τηλ.: 210 3252591, από €12 το άτομο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου