Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βενετία: 4 εξαιρετικά εστιατόρια στα νησιά της

Βενετία: 4 εξαιρετικά εστιατόρια στα νησιά της
Τα νησάκια της λιμνοθάλασσας της Βενετίας είναι γοητευτικά και κρύβουν θησαυρούς που ελάχιστοι τουρίστες γνωρίζουν. Ένας από αυτούς είναι και η εξαιρετική κουζίνα τους. Βρήκαμε 4 εστιατόρια που αποτελούν ένα καλό λόγο για να πάρουμε το vaporetto και να βγούμε για λίγο από τα τουριστικά μονοπάτια της Βενετίας.


Venissa, Mazzorbo

Ο Gianluca Bisol έφτασε στο νησάκι Mazzorbo το 2002 θέλοντας να ξαναδώσει ζωή στον αιωνόβιο αμπελώνα και στην τοπική ποικιλία Dorona που δεν είχε καλλιεργηθεί για πάνω από 600 χρόνια. Ο ίδιος άνοιξε το κορυφαίο εστιατόριο Venissa που τιμήθηκε με αστέρι Michelin και αποτελεί μια καλή αφορμή για να αφήσετε την πόλη και να ακολουθήσετε τους Βενετούς σε μια κυριακάτικη εκδρομή στο νησί. Τέσσερεις ανερχόμενοι Ιταλοί σεφ σερβίρουν ψάρια από τη λιμνοθάλασσα, πιάτα με ολόφρεσκα λαχανικά από τον κήπο τους και τα διπλανά νησιά, και κρασί από το Βένετο και το Τρεντίνο. Σε πολύ κοντινή απόσταση από τα εστιατόριο μεγαλώνουν όλου του κόσμου τα λαχανικά, ζαρζαβατικά και όλα τα μυρωδικά που κάνουν τα πιάτα του εστιατορίου αξεπέραστα. Τα τρυφερά αρνίσια μενταγιόν μαγειρεμένα σε κρασί Recioto συνοδεύονται από πουρέ σελινόριζας και άγριο σπανάκι, ενώ τα χτένια από ένα μωβ πουρέ πατάτας. Το 2014 ο γιος του, Matteo Bisol, άνοιξε τη μικρή Osteria Contemporanea, που λειτουργεί όλο το χρόνο. Το Venissa διαθέτει και 6 boutique δωμάτια. Fondamenta Santa Caterina 3, Isola di Mazzorbo,  +39 041 5272281, venissa.it (κεντρική φωτό)





Gatto Nero, Burano
Μια υπέροχη τρατορία που λειτουργεί από το 1965 στο Burano, το μικροσκοπικό νησάκι που απέχει μόνο 40 λεπτά με το vaporetto από τη Βενετία. Ο Ruggero και η γυναίκα του Lucia μετέτρεψαν τον παλιό ξενώνα σε ένα εστιατόριο με μεγάλη φήμη σε όλη την Ιταλία. Τα πιάτα τους απλά αλλά με έμφαση στην ποιότητα και τα τοπικά προϊόντα της λιμνοθάλασσας. Τα θαλασσινά τους είναι εξαιρετικά, αλλά αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε είναι το fegato alla Veneziana, δηλαδή μοσχαρίσιο συκώτι που σερβίρεται με πολέντα. Η λίστα κρασιών έχει ανατεθεί στο γιο τους Massimiliano, που έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική επιλογή από κρασιά για να συνοδεύουν υπέροχα κάθε πιάτο. Via Giudecca 88, Burano, +39 041 730120, www.gattonero.com



Da Celeste, Pellestrina
Το γοητευτικό νησάκι Pellestrina παραμένει ακόμα μια ήσυχη κοινότητα ψαράδων. Γραφικότατο μέρος με χρωματιστά σπίτια και ένα χωριουδάκι στο κέντρο του, όπου οι γυναίκες κεντάνε στα κεφαλόσκαλα των σπιτιών τους. Το Da Celeste, που βρίσκεται εκεί, είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στη Βενετία- κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού οι περισσότεροι από τους περίπου 2.700 κατοίκους του νησιού ασχολούνται με το ψάρεμα. Ελάτε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, πιάστε τραπέζι στην ξύλινη βεράντα, που έχει εξαιρετική θέα στη λιμνοθάλασσα, και δοκιμάστε βελούδινο baccala mantecato (μπακαλιάρο) και απολαυστική σούπα με μύδια. Calle Vianelli 625, +39 041 967355, www.daceleste.it



Οrto di Venezia, Sant Erasmo

Το πράσινο νησί Sant Erasmo είναι γνωστό ως το περιβόλι της Βενετίας. Κάθε πρωί, οι αγρότες γεμίζουν τις βάρκες τους με φρούτα και λαχανικά- τα οποία, ανάλογα με την εποχή, μπορεί να είναι από φρέσκα μικρά σπαράγγια μέχρι μικρές μωβ αγκινάρες- και κατευθύνονται προς την αγορά Rialto. Εδώ βρίσκεται και μια πολυτελής βίλα σε ένα υπέροχο αγρόκτημα. Πρόκειται για το ξενοδοχείο-εστιατόριο Οrto di Venezia του Michel Thoulouze, ενός Γάλλου, πρώην τηλεοπτικού παραγωγού, που εγκαταστάθηκε στο νησί και ανακάλυψε ότι η γη που αγόρασε είναι η πιο εύφορη του τόπου. Το Οrto di Venezia προσφέρει φιλοξενία συνδυασμένη με εξαιρετικό φαγητό και λευκό κρασί Orto, που παράγει ο αμπελώνας του από αρχαίες ποικιλίες. 1 via delle Motte, Sant' Erasmo, +39 041 244 4021, ortodivenezia.com

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου