Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Banoffee γρήγορα και εύκολα

Υλικά:
Βάση:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1/2 πακέτο βιτάμ (λυωμένο)
2 μπανάνες
Καραμέλα:
1 ζαχαρούχο γάλα
100γρ βιτάμ
5 κ.σούπας ζάχαρη
Σαντιγύ:
1 morfat
3 κ.σούπας άχνη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Φτιάξτε την καραμέλα ώς εξής: σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά (να σιγοβράζει), ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Τότε αρχίζει να αφρίζει κάπως. Προσθέστε το γάλα και αφήστε τα να βράσουν κανονικά (ανεβάζετε ελαφρά τη θερμοκρασία). Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώστε πάλι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη! Βγάλτε την απ' την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εσείς σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύετε! Όχι με μανία αλλά συνεχώς.
 2) Μέχρι να κρυώσει φτιάξτε τη βάση: Σπάστε τα μπισκότα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
 3) Απλώστε τα σε μία φόρμα και πατικώστε τα με ένα κουτάλι (όπως η βάση του cheesecake).
 4) Προσθέστε την καραμέλα πάνω στην βάση. Βρέξτε ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώστε την ομοιόμορφα στη φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 30΄.
 5) Τώρα το εύκολο μέρος: απλώστε τις μπανάνες πάνω στην καραμέλα,

6) από πάνω η σαντιγύ και μετά η διακόσμηση!