Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Σάλτσα τυριού για ζυμαρικά

  Συνταγές για μικρούς μάγειρες Αυτή η πεντανόστιμη σάλτσα περιέχει πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και είναι πηχτή - ότι πρέπει για βίδες, πένες, φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό αρέσει στα παιδιά σας.

Θα χρειαστείτε 

  • μία κούπα γάλα (εμείς βάλαμε πλήρες κατσικίσιο)

  • μία-δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 

  • δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης

  • μία κούπα τυρί τριμμένο έμμενταλ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. 

  • ένα αυγό

  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο σκόρδο σε σκόνη

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με έναν αναδευτήρα, εκτός του τυριού, το οποίο θα το προσθέσετε όταν ήδη έχει πάρει μια βράση το μείγμα. 

Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και τότε ρίξτε και το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς πάντα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο η κρέμα. 

Με το που θα πήξει η κρέμα είναι έτοιμη. 







Προσθέστε την κρέμα ιδανικά σε βρασμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Για μεγάλα παιδιά: τρίψτε λίγο πιπεράκι από πάνω από τα ζυμαρικά!

Μια συμβουλή: μπορείτε να τοποθετείτε αλεύρι ολικής άλεσης σε όλες τις συνταγές που περιέχουν αλεύρι - δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά εκτός του ότι μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερα υγρά μιας και είναι λίγο πιο απορροφητικό.   

via