Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Pancakes

1 1/2 κούπα αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1  κούπα γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 βανίλια
3 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάω τα πέντε πρώτα υλικά με σύρμα και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα . Τηγανίζουμε τα pancakes σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Βουτάμε λίγο χαρτί κουζίνας στην λιωμένη μαργαρίνη και «γρασάρουμε» το καυτό σκεύος. Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα μια δόση χυλού στο κέντρο του τηγανιού. Δεν απλώνουμε τον χυλό, όπως στις κρέπες, γιατί θέλουμε το pancake να είναι αφράτο. Όταν πάρει χρυσο-καφέ χρώμα από την μία μεριά το γυρνάμε από την άλλη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία αλείφοντας το σκεύος με μαργαρίνη και ρίχνοντας κουταλιές από χυλό. Κάθε κουταλιά και ένα pancake ή όσα χωράει το τηγάνι μας, αρκεί να μην ενωθούν μεταξύ τους.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!