Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Την είδα και την γεύτηκα αρχικά σε μια φίλη. Από τότε δεν σταμάτησα να την φτιάχνω με διάφορες παραλλαγές. Ίσως να είναι η πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που έγινε ποτέ... την λέμε «Τούρτα Κατσαρόλας» και την τρώμε μετά μανίας...
ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουτιά νερό(όταν αδειάσουμε το εβαπορέ παίρνουμε το κουτί για μέτρημα)
7 κ.σ. custard powder
7 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ.κακάο
100γρ. κουβερτούρα
2 1/2 πακέτα πτι-μπερ
1 morfat
1 ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το εβαπορέ , στο ένα κουτί νερό αναμιγνύουμε το custard powder, την ζάχαρη και το κακάο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το άλλο κουτί νερό και ανακατευούμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις δέσει το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.Ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε τα μπισκότα σε τέσσερα ή παραπάνω κομμάτια.Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας. Στρώνουμε το μείγμα σ΄ενα πυρέξ ή σε ένα μεγάλο τάπερ τούρτας και όσο περιμένουμε να κρυώσει χτυπάμε την morfat με τ ζαχαρούχο.Το βάζουμε πάνω από το μείγμα μπισκότων και το διακοσμούμε με κουβερτούρα τριμμένη ή και τριμμένους ξηρούς καρπούς.