Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια νέα τρέλα που θα σας κάνει να «κολλήσετε»!

Τι είναι οι ταινίες washi;
«Washi» σημαίνει γιαπωνέζικο χαρτί. Πρόκειται για παραδοσιακό γιαπωνέζικο διακοσμητικό χαρτί, το οποίο ήταν συνήθως χειροποίητο. Στις μέρες μας διατίθεται και σε μορφή κολλητικής ταινίας και είναι η νέα τάση στη διακόσμηση. Με τις ταινίες washi μπορείτε να διακοσμήσετε σχεδόν τα πάντα  και, όπως ακριβώς η χαρτοταινία, ξεκολλάνε και ξανακολλάνε εύκολα. Μπορείτε ακόμη και να τις καλύψετε με βερνίκι ή ρητίνη. Συνδυάστε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη και χρησιμοποιήστε τις δημιουργικά στις χειροτεχνίες σας.

Όμορφες κάρτες για δώρα
Διακοσμήστε τα συνηθισμένα ταμπελάκια των δώρων που αγοράζετε με ταινίες washi και γράψτε πάνω τις ευχές σας. Για να φτιάξουμε το ταμπελάκι με την τούρτα που φαίνεται στην εικόνα, χρησιμοποιήσαμε τέσσερα διαφορετικά είδη ταινιών washi.
«Κολλήστε» με τις συσκευασίες δώρων
Διακοσμήστε τις συσκευασίες ή τις σακούλες δώρων με κομμάτια από χαρτί και ταινίες washi. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε σημαιούλες, φιόγκους και διάφορα σχεδιάκια με τις ταινίες. Φτιάξτε υπέροχες κάρτες με κολάζ από όμορφες εικόνες, διακοσμητικά και ταινίες washi.
Τοίχος-έργο τέχνης
Ζωγραφίστε κάτι απλό στον τοίχο του παιδικού δωματίου χρησιμοποιώντας ταινίες washi αντί για χρώματα. Με τις ταινίες washi μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τετράγωνα στο πάτωμα για το παιχνίδι «κουτσό». Ακόμη μπορείτε να φτιάξετε μαγνητάκια για το ψυγείο, κολλώντας ταινία washi σε ένα χαρτί και κολλώντας έπειτα το χαρτί πάνω σε ένα μαγνητάκι. Κόψτε τις άκρες διαγώνια έτσι ώστε να φαίνεται σαν να είναι σκισμένο.
Βάλτε τη «σφραγίδα» σας στα είδη γραφείου
Στολίστε φακέλους, χαρτιά και μολύβια. Μπορείτε στη συνέχει να περάσετε τα μολύβια με βερνίκι έτσι ώστε η ταινία να μην χαλάει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ξύστρα. Διακοσμήστε τα σημειωματάριά σας με πολλές μικρές λωρίδες από ταινίες washi και στη συνέχεια καλύψτε τα με πλαστική προστατευτική μεμβράνη. Δημιουργήστε «ζωντανούς» σελιδοδείκτες, διακοσμώντας ξύλινες σπάτουλες έτσι ώστε να μοιάζουν με μικρά ανθρωπάκια. Έπειτα περάστε τους σελιδοδείκτες με βερνίκι ώστε να μην χαλάνε εύκολα.
Χρωματιστά πάρτι με ταινίες washi
Διπλώστε ένα κομμάτι ταινίας washi γύρω από ένα καλαμάκι, κόψτε το στο σχήμα σημαίας και εντυπωσιάστε στο πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας! Δώστε χρώμα στους κρίκους για τις πετσέτες χειρός ή στις πιατέλες σερβιρίσματος εύκολα και γρήγορα και χαρίστε εορταστική διάθεση στο τραπέζι σας.  Δώστε άλλο αέρα στη διακόσμηση του σπιτιού σας: ξεβιδώστε το καπάκι του διακόπτη για τα φώτα, διακοσμήστε το με ταινίες washi, περάστε με βερνίκι και έπειτα βάλτε το ξανά στη θέση του. Κολλήστε με τις ταινίες washi φωτογραφίες, κάρτες ή ακόμη και λουλούδια στους τοίχους.  Στολίστε κεριά και κηροπήγια. Βάψτε με λευκό σπρέι γυάλινα μπουκάλια ή βάζα (ή αφήστε τα διάφανα) και διακοσμήστε τα με ταινίες washi. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση ή ως βάζα για λουλούδια.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου