Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Καθαρίζοντας την κατσαρόλα-φριτέζα





Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείται την κατσαρόλα-φριτέζα? Είναι αυτή η κλασσική κατσαρόλα με μεταλλικό δίχτυ και γυάλινο καπάκι συνήθως, στην οποία τηγανίζουμε πατάτες και διάφορα άλλα καλούδια!












Αυτή δίπλα, είναι η φωτογραφία της απαίσιας δικιάς μου σήμερα το πρωί! Επειδή δεν την χρησιμοποιώ συχνά την είχα σε αυτή την (άθλια) κατάσταση φυλαγμένη σε ένα ντουλάπι! Σήκωσα λοιπόν τα μανίκια μου και αποφάσισα να βρω τον πιο εύκολο τρόπο να την καθαρίσω ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα του καμένου λαδιού!












Να και ένα κοντινό για να καταλάβετε γιατί το ανέβαλα τόσο καιρό!!













Βάλτε λοιπόν να ζεστάνετε νερό και πάρτε τη μαγική σόδα και ένα λεμόνι, λίγο ξύδι ή το γνωστό μας ξινό.















Βάλτε στην κατσαρόλα(όπως είναι μαζί με το δίχτυ) μπόλικη σόδα...















και προσθέστε το ξινό (ή ότι άλλο επιλέξατε αντίστοιχα) και παρατηρήστε τις μαγικές φυσαλίδες που κάνουν όλη τη δουλειά!














Προσθέστε βραστό νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα και αφήστε την ήσυχη για 20 λεπτά!













Μόλις περάσει ο χρόνος αδειάστε προσεχτικά το νερό και σηκώστε τα μανίκια! Με το σφουγγάρι σας και απορρυπαντικό για τα πιάτα ξεκινήστε το τρίψιμο και δείτε το θαύμα!














Μετά από λίγο κόπο είμαστε έτοιμοι!! Η κατσαρόλα-φριτέζα μοιάζει πλέον με καινούργια!
















Τι λέτε για κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές??









via