Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12 σημεία-κλειδιά της (αντι)γήρανσης

 photo
Οι γνώσεις, οι προτάσεις και οι νέες τάσεις, παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Αντιγήρανσης 2015, που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης.


Η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την καλή υγεία, την καλή εμφάνιση και την καλή ψυχολογία, αποτελεί προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο που αναζητά την ποιότητα στην καθημερινότητά του.

Δείτε 12 σημεία-κλειδιά της αντιγήρανσης, έτσι όπως παρουσιάστηκαν -μεταξύ άλλων- στο εν λόγω φεστιβάλ.


1. Η νέα τάση στην αντιγήρανση είναι το «less is more».  Οι γιατροί που εφαρμόζουν αντιγηραντικές θεραπείες λένε ένα ηχηρό «ΟΧΙ»  στα διογκωμένα και στα ακίνητα με τα ανασηκωμένα φρύδια πρόσωπα, τα οποία εκτός από κακόγουστα έχουν και επίπτωση στην υγεία, λόγω της παρεμπόδισης της σωστής λειτουργίας του δέρματος, των λεμφαγγείων και των αγγείων.


2. Η αντιγήρανση αποσκοπεί στην απόλυτη αποκατάσταση της εικόνας χωρίς ταλαιπωρία του οργανισμού. Στόχος είναι οι πολλές μικρές παρεμβάσεις οι οποίες διεγείρουν χωρίς να οξειδώνουν τους μηχανισμούς της αυτό-επιδιόρθωσης του οργανισμού, που ως γνωστόν με την πάροδο της ηλικίας εξασθενούν.

3. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, τα συναισθήματά μας αλλά και η συμπεριφορά μας, γενικότερα, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τον τρόπο που γερνάμε.


4. Οι παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος είναι: η περιβαλλοντική μόλυνση, το κάπνισμα, οι ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο το 90% της γήρανσης του δέρματος προκαλείται από τη Uv ακτινοβολία.

5. Τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης και αλλαγής τρόπου ζωής είναι απαραίτητα για επιτυχή πρόληψη και αντιγήρανση.

6. Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνουμε καθημερινά εξαρτάται από το βάρος, την ηλικία, το ύψος, το φύλλο, την εργασία, την ψυχολογία, κλπ.

7. Ο πρώτος κανόνας μιας δερματολογικής αντιγηραντικής θεραπείας είναι η υποβοήθηση της διαδικασίας της κυτταρικής απόπτωσης, δηλαδή της διαδικασίας της απολέπισης.

8. Τα κύτταρα μας μοιάζουν με σπόρους που χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για ν' αναπτυχθούν. Πρόκειται για το "βιολογικό περιβάλλον". Αυτό διαταράσσεται από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τη καφεΐνη, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το στρες, κοινωνικό ή συναισθηματικό. Η ισορροπία του αποκαθίσταται με προσωπική προσπάθεια στο επίπεδο της διατροφής, του τρόπου ζωής και με τη βοήθεια φυσικών θεραπειών αν χρειαστεί.

9. Τo ιχθυοκολλαγόνο είναι πλέον υψηλότερης βιολογικής αξίας, απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και πιο αφομοιώσιμο. Αποδίδει μεγαλύτερη ποσότητα συγκεκριμένων αμινοξέων, των πιο σημαντικών για το δέρμα.


10. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της χρόνιας φλεγμονής παίζει η απώλεια της ισορροπίας μεταξύ παραγωγής και απομάκρυνσης των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου, των ελευθέρων ριζών του αζώτου, των τελικών προϊόντων της τελικής γλυκοζυλίωσης, των τελικών προϊόντων της προχωρημένης λιπο-υπεροξείδωσης.


11. Το καθημερινό στρες  είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αντιγήρανσης.


12. Η αερόβια άσκηση είναι πιθανά η μοναδική μορφή στρες που ενδυναμώνει την αντίστασή μας στο στρες ακόμα και μετά από λίγες μόνο ώρες.


Η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, κ. Μαρία Καρδάση


photo via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου