Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Η πιο γυμνασμένη γιαγιά στον κόσμο γιορτάζει τα 80α της γενέθλιαΠολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας κάθε φορά… από Δευτέρα. Η Ernestine Shepherd από την Βαλτιμόρη ωστόσο, αποτελεί διαφορετική...
περίπτωση και πρότυπο για το ότι μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου αρκεί να το πάρεις απόφαση. Σήμερα γιορτάζει τα 80α της γενέθλια, αλλά ακόμα συμμετέχει σε διαγωνισμούς bodybuilding και μαραθώνιους, έχοντας το σώμα μιας 30αρας.

Όπως λέει η ίδια, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δεν ήταν και τόσο δεν ήταν και τόσο ενεργό άτομο και δεν της άρεσε η γυμναστική. Άρχισε να γυμνάζεται σε ηλικία 56 ετών μαζί με την αδερφή της, όταν οι δυο τους παθιάστηκαν με την αεροβική και άρχισαν να παίρνουν μέρος σε σχετικές διοργανώσεις. Το 2010, η Ernestine Shepherd κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ως η γηραιότερη γυναίκα bodybuilder.

Η κάτοχος του ρεκόρ ξεκινάει την μέρα της στις 3 το πρωί, με διαλογισμό και μετά πηγαίνει για jogging. Στις 8 το πρωί ξεκινάει προπόνηση και κάθε βράδυ πέφτει για ύπνο το αργότερο στις 10. Η μαγειρική για την οικογένεια αποτελεί δουλειά του αγαπημένου της συζύγου, Colin, με τον οποίο είναι παντρεμένη εδώ και 60 χρόνια. Η διατροφή της αποτελείται από ρύζι, στήθος κοτόπουλου, αβγά, δημητριακά, κάστανα και πολύ νερό.

Η Ernestine διαβεβαιώνει πως ο καθένας μας μπορεί να ξεκινήσει να φροντίζει το σώμα του, οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία του. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να είσαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του εαυτού σου, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κανείς για να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις.


πηγή