Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πως να διακοσμήσω το δωμάτιο μου σύμφωνα με το Feng Shui

 Πως να διακοσμήσω το δωμάτιο μου σύμφωνα με το Feng Shui
Τοποθέτησε σωστά το κρεβάτι σου

Το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου, είναι σχετικά μακριά από την πόρτα του υπνοδωματίου σου, αλλά να βρίσκεται σε καλή οπτική γωνία.

Σύμφωνα με το Feng shui, όταν έχεις θέα την πόρτα χωρίς όμως να είναι και δίπλα σου, σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας, ενώ σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει κατά τον ύπνο.

Επίσης, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται το κρεβάτι σου κεντρικά στο δωμάτιο, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη κίνηση. Γι’ αυτό επέλεξε να βρίσκεται δίπλα στον τοίχο, ή να ακουμπάει στον τοίχο το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Από την άλλη πλευρά, αν στο δωμάτιο σου έχεις παράθυρο, θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κεφάλι του κρεβατιού από κάτω.

Θεωρείται ότι αυτό προκαλεί το chi να μπαίνει και να βγαίνει από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να έχεις ανήσυχο ύπνο.

Τέλος, φρόντισε να μην υπάρχει πάνω από το κεφάλι σου φως, ανεμιστήρας, ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό, καθώς αυτό είναι κακός οιωνός για την υγεία και την σχέση σου.


Μη χρησιμοποιείς το δωμάτιο σαν γραφείο
Η τηλεόραση, το γραφείο, ο υπολογιστής και πολλά άλλα, πιστεύεται ότι αποσπούν την προσοχή σου από τα υπόλοιπα, καθώς συμβολίζουν την εγρήγορση και κλέβουν την ενέργεια σου.

Αν έχεις λοιπόν μια τηλεόραση μέσα στην κρεβατοκάμαρα και δεν είσαι διατεθειμένη να την μετακινήσεις, τοποθέτησε την σε μία ντουλάπα ή κατασκευή που θα μπορείς να την κλείνεις με΄σα όταν δεν βλέπεις.

Μην έχεις το δωμάτιο σου ακατάστατο
Προφανώς και δεν είναι καθόλου ωραίο το θέαμα ενός υπνοδωματίου, το οποίο είναι πλήρως ακατάστατο.

Σύμφωνα όμως με το feng shui, η ακαταστασία μπορεί να μπλοκάρει τη ροή του chi, να σε οδηγήσει σε στασιμότητα, να επηρεάσει τον ύπνο σου και γενικά να σε εμποδίσει να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου.

Επιπλέον, η περιοχή κάτω από το κρεβάτι σου, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος, είτε για παπούτσια είτε για περιοδικά.

Προσοχή με τους καθρέφτες
Αν δεν κοιμάσαι καλά, ο καθρέφτης του δωματίου σου μπορεί να είναι ο ένοχος. Οι Καθρέφτες λένε ότι έχουν την ικανότητα να διαχέουν την ενέργεια μέσα στο υπνοδωμάτιο, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανήσυχο ύπνο.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αποφεύγεις να έχεις καθρέφτη δίπλα στο κρεβάτι σου ή και από πάνω στον τοίχο. Δεν θα πρέπει να είναι σε θέση όπου μπορείς να δεις τον εαυτό σου.


Χρησιμοποίησε ζεστά χρώματα
Τα χρώματα της φωτιάς είναι ιδανικά για να αυξήσουν το πάθος και την ενέργεια. Πιστεύεται ότι τα συγκεκριμένα χρώματα θα σε βοηθήσουν να καλέσεις το πάθος και τον ρομαντισμό στη ζωή σου, αλλά και την κρεβατοκάμαρα σου.

Τα χρώματα που μπορείς να επιλέξεις είναι το κόκκινο, το πορτοκάλι, το μωβ, το ροζ, αλλά και το έντονο κίτρινο. Επιπλέον, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το ανοιχτό lime χρώμα.

Πρόσεξε τα διακοσμητικά που χρησιμοποιείς
Κατά την επιλογή ενός πίνακα για την κρεβατοκάμαρά σου, θα πρέπει να αποφύγεις λυπημένες ή ανατρεπτικές εικόνες ή ακόμη και εικόνες που δείχνουν μόνο ένα άτομο, καθώς συμβολίζουν τη μοναξιά.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι ένας πίνακας που δείχνει έναν καταρράκτη, μια λίμνη ή ένα ποτάμι ως κυρίαρχο θέμα του. Το νερό συμβολίζει γενικά τα χρήματα και πιστεύεται ότι είναι πολύ ευεργετικό για όλα τα σημεία του σπιτιού.
πηγή