Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήλιος σφολιάτας με Νουτέλα με 3 υλικά σε 15 λεπτά

Ήλιος σφολιάτας με Νουτέλα με 3 υλικά σε 15 λεπτά
Ένας υπέροχος συνδυασμός τραγανής σφολιάτας με λιωμένη Νουτέλα ή Μερέντα. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά, για να απολαύσετε … αν προλάβετε… ένα φανταστικό γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα
  • λίγο γάλα για άλειμμα 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας τη μια σφολιάτα και τη ανοίγετε με πλάστη ώστε να γίνει σχεδόν από ορθογώνια, τετράγωνη. Τη κόβετε κυκλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να τη στρογγυλέψετε το δυνατόν καλύτερα. Βάζετε το στρογγυλό πλέον φύλλο στο ταψί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να είναι οι κύκλοι  περίπου ιδίου μεγέθους.
  3. Αλείφετε τη σφολιάτα στο ταψί με τη Nutella ή Μερέντα αφήνοντας 1/2 εκ. περιθώριο [χωρίς άλειμμα] περιμετρικά. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, με ένα μαχαιράκι κόβετε τυχόν προεξοχές περιμετρικά και κολλάτε τις δύο ζύμες μεταξύ τους γύρω γύρω.
  4. Παίρνετε ένα ποτήρι, το βάζετε στη μέση και το πιέζετε ελαφρά, χωρίς να κοπεί η σφολιάτα. Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού χωρίζετε τη ζύμη αρχικά σε 4 ίσα μέση [σαν σταυρός]. Συνεχίζετε να κόβετε ισομερώς σε 8 μετά 16 και 32  λεπτές “ακτίνες” ή μέχρι να έχετε όσες ακτίνες εσείς επιθυμείτε.
  5. Κρατάτε την άκρη του κάθε κομματιού και τη περιστρέφετε τρεις φορές. Βουρτσίζετε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και το μεταφέρετε σε δίσκο, μαζί με το χαρτί ψησίματος το οποίο μετά το “τραβάτε” και το αφαιρείτε προσεκτικά. Κόψτε τις ακτίνες και τις απολαύστε τες ζεστές και τραγανές ή ακόμα και κρύες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου