Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ (ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

 DSC_1287 - Copy-ok

INGREDIENTS – ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :

Για τη ζύμη :
580γρ – 600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εξαρτάται από το αλεύρι)
2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γρ γιαούρτι αγελάδας
αλάτι
Για τη γέμιση :

200γρ φέτα (αλμυρή κατά προτίμηση)
100γρ ανθότυρο
2 αυγά
1 κ. γλυκού (κοφτό) αλάτι
μαύρο πιπέρι
(προαιρετικά) ½ κ. γλυκού δυόσμος ξερός
Για την επάλειψη :
1 κρόκος αυγού + 1-2 κ.σ. γάλα

INSTRUCTIONS – ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

DSC_1266 - Copy-ok
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο αρχικά μόνο του για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι και 1 αυγό. Όταν αρχίσει η ζύμη να σφίγγει, αλλάζετε τα χτυπητήρια με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες (αν έχει το μίξερ). Αλλιώς ζυμώνετε με το χέρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν να γίνει ελαστική χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
2. Σε ένα λεκανάκι λιώνετε με πιρούνι τη φέτα καλά μαζί με το ανθότυρο. Προσθέτετε δύο αυγά και λίγο πιπέρι. Αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να τον προσθέσετε τώρα. Αν σας αρέσουν αλμυρές οι τυρόπιτες βάλτε και λίγο αλάτι, μισό κουταλάκι. Ανακατεύετε τα υλικά να γίνουν περίπου σαν κρέμα.
3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο, πάχος περίπου μισό δάχτυλο. Με ένα ποτήρι του νερού κόβετε τη ζύμη σε στρογγυλά πιτάκια. Αν δεν έχετε ποτήρι ή βιάζεστε, μπορείτε να την κόψετε και με μαχαίρι σε τετράγωνα. Η ζύμη έχει την τάση να «μαζεύει» όσο περνάει η ώρα, οπότε θα χρειαστεί να ξαναπατήσετε τα πιτάκια με τον πλάστη ή την παλάμη σας να ανοίξουν.
4. Παίρνετε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη βάζετε στο κέντρο σε κάθε πιτάκι. Διπλώνετε κάθε πιτάκι στα δύο και με τα δάχτυλα πατάτε τις άκρες γύρω-γύρω να ενωθούν. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Στο τέλος χτυπάτε ένα κρόκο αυγού με μια κουταλιά γάλα σε ένα μπολάκι κι αλείφετε τα τυροπιτάκια.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αέρα για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη!
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου