Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6 DIY φυσικά καθαριστικά σπιτιού που μπορείς να φτιάξεις!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWCBrE6IXAiaLGMETCkp8pX9Go2-peIBLrZmcP3RWbe1DJ-DSs9iEAjRLujXkzZoODa07pYrNiohK7oQoBP2J-d5Cqojx057dBlZiRjsgaw2C6WUdEBPVXe1cFSpCNtDtuvziWyPMX/s1600/Detergents.jpg
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας, εκτός του ότι είναι ακριβά, περιέχουν και χημικά ώστε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά. Γιατί όμως να μην φτιάξεις τα δικά σου φυσικά καθαριστικά σπιτιού, με υλικά που ήδη έχεις στα ντουλάπια σου;

Κατά καιρούς έχουμε δει το πόσα εντυπωσιακά πράγματα μπορούμε να κάνουμε είτε με το ξύδι είτε με την μαγειρική και άλλα σπιτικά προϊόντα. Οπότε, γιατί να μην τα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, ώστε να έχουμε ένα αστραφτερό σπίτι, χωρίς άσχημες οσμές και χωρίς να έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα σε επώνυμα προϊόντα;!
Στις προτάσεις που ακολουθούν μπορείς να βρεις τους πιο εύκολους DIY τρόπους για να φτιάξεις τα δικά σου καθαριστικά για το σπίτι!
 Πως να φτιάξεις μόνη σου φυσικά καθαριστικά σπιτιού

DIY Καθαριστικό με αιθέρια έλαια

fusika katharistika
Το συγκεκριμένο καθαριστικό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τα πάντα εκτός από τα τζάμια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ρίξεις μέσα 3/4 ενός ποτηριού νερό, 1/4 του φλιτζανιού καθαρό οινόπνευμα, 5 με 10 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και μια μικρή δόση από το υγρό πιάτων.

DIY Καθαριστικό με ξύδι και βότκα

diy katharistika spitioy
Εδώ τώρα θα χρειαστεί να ρίξουμε στο σπρέι μισό φλιτζάνι ξύδι (κατά προτίμηση λευκό που είναι πιο ισχυρό), μισό φλιτζάνι βότκα, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και 10 λεμόνι, αλλά και μισό ποτήρι νερό. Μόλις ανακινήσεις καλά το μπουκάλι, μπορείς να ψεκάσεις οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού σου, αφήνοντας το να δράσει για 15 λεπτά.

DIY Καθαριστικό για τα τζάμια

idees gia to spiti
Αυτό το προϊόν είναι αποκλειστικά για τα τζάμια, μιας και είναι άκρως αποτελεσματικό. Τι θα χρειαστείς:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας καθαρό οινόπνευμα
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

DIY Καθαριστικό κουζίνας

DIY katharistiko kouzinas
Το συγκεκριμένο καθαριστικό μπορεί να αφαιρέσει και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τις εστίες της κουζίνας σου, αλλά και από τον φούρνο. Μπορείς να πάρεις ένα μπωλ και να ρίξεις 1/4 φλιτζανιού υγρό πιάτων, 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 5 σταγόνες από έλαιο κανέλας ή γαρύφαλλου και 3-4 σταγόνες νερό.

DIY Καθαριστικό για μύκητες και μούχλα

katharistiko spitiou mouxla
Κάθε σπίτι που έχει πολύ υγρασία και όχι την κατάλληλη θέρμανση τον Χειμώνα έχει μούχλα, σε σημεία όπως πίσω ή και μέσα στις ντουλάπες. Για να την καταπολεμήσεις, η διαδικασία έχει ως εξής: Θα πρέπει να ρίξεις σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2 ποτήρια νερό και 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο δέντρο τσαγιού (tea tree).
Έπειτα, ψέκασε αρκετά καλά το σημείο της μούχλας και άφησε το για 24 ώρες. Την επόμενη ημέρα, πάρε ένα μπωλ και βάλε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ψέκασε με το μείγμα από το σπρέι, μέχρι να έχει μια κολλώδης μορφή. Τέλος, με μια οδοντόβουρτσα τρίψε την μούχλα με το μείγμα και ξέπλυνε καλά.

DIY Καθαριστικό για ξύλινες επιφάνειες

katharistiko ksilino patoma
Όσο για τα σπίτια που έχουν ξύλινο πάτωμα, μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά ρίχνοντας σε έναν κουβά μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι, περίπου 4 λίτρα ζεστό νερό και 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να σφουγγαρίσεις το σπίτι σου!
πηγή 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου