Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μελένια τριαντάφυλλα που θυμίζουν τα σιροπιαστά κρουασάν των φούρνων!


 Υλικά3 αυγά1 φλ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
1 φλ. τσαγιού νερό(χλιαρό)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κου. γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα κανέλλα
Αλεύρι για όλες  τις χρήσεις . περίπου 600 με 700 γρμ

Για το σιρόπι
1 φλυτζανι ζαχαρη 1 φλυτζανι μελι 1 φλυτζανι νερο 125 γρ μαργαρινη για το άλοιμα + πολύ λίγο ηλιέλαιο

Εκτέλεση 
Διαλύω σε ένα μπώλ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω. Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά ,το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά μας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να μας βγεί σαν το φύλλο για τις πίτες.Το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά….. το χωρίζω στα 3…. Ανοιγω το πρώτο φύλλο το βουτυρώνω και το κλείνω στα τρια σα φάκελο. … Ετσι όπως είναι μακρύ το κόβω στο πλάτος σε μακρόστενες λουρίδες (τις στρίβω) και διαμορφώνω -σχηματίζω τα τριανταφυλλά μου. (βγαζει γυρω στις 10 - 12 λουριδες)Ομοίως και τα υπόλοιπα 2Τα ψήνω περίπου στο 15λεπτο στους 170. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.Φτιάχνω το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα μελένια τα σιροπιάζω πάνω στη φωτια για 10 δευτερα περιπου όχι πιο πολύ. Βγαίνουν γύρω στα 30-35 τεμ.Είναι νόστιμα και σκέτα, και σιροπιασμένα, αλλά και με καρύδα!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου