Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνταγές για φυσικές δροσιστικές μάσκες προσώπου

Συνταγές για φυσικές δροσιστικές μάσκες προσώπου
Απολαύστε τη δροσιά που σας προσφέρουν αυτές οι χειροποίητες μάσκες προσώπου. Όχι μόνο θα διασκεδάσετε καθώς τις φτιάχνετε, αλλά θα κάνετε και καλό στο δέρμα σας.


Κάνει αρκετή ζέστη και δεν έχετε καμία διάθεση να βγάλετε τα παιδιά έξω για να παίξουν κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο. Αξιοποιήστε λοιπόν το απόγευμά σας παρέα: ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε αυτές τις σπιτικές μάσκες προσώπου και έπειτα να σας κακομάθουν προσφέροντάς σας ένα απολαυστικό σπα. Πρόκειται για μια τόσο διασκεδαστική και αμφίδρομη δραστηριότητα που τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται καν ότι τα βάλατε να κάνουν κάτι για εσάς, για αλλαγή.

Αγγούρι
Το αγγούρι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην περιποίηση του προσώπου. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και συγχρόνως προσφέρει ενυδάτωση. Κόψτε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες και βάλτε τα παιδιά με τη σειρά να τοποθετήσουν τις φέτες στο δικό σας και στο δικό τους πρόσωπο. Θυμίστε στα παιδιά ότι πρέπει να κλείσουν τα μάτια πριν τοποθετήσουν αγγούρι πάνω στα βλέφαρα. Αφήστε τις φέτες για δέκα λεπτά περίπου και έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
Αλόη
Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε ένζυμα, αμινοξέα και βιταμίνες A, B, C και F. Αναζωογονεί, ενυδατώνει και καταπραΰνει το ερεθισμένο ή το καμένο από τον ήλιο δέρμα. Αναμίξτε τέσσερις κουταλιές σούπας σάρκα αλόης με δύο κουταλιές λευκό γιαούρτι για να φτιάξετε μια πάστα. Το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού συμβάλλει στην αφαίρεση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας καθαρισμό σε βάθος, ενώ η αλόη δρα καταπραϋντικά. Απλώστε ένα παχύ στρώμα στο πρόσωπο και στο λαιμό, και ξεπλύνετε μετά από 10 - 15 λεπτά.
Αβοκάντο
Αυτό το ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο είναι το ιδανικό συστατικό για την αποκατάσταση της ισορροπίας και της υγρασίας στο δέρμα που έχει ξεραθεί από την καλοκαιρινή ζέστη. Πολτοποιήστε μισό αβοκάντο και προσθέστε δύο κουταλιές σούπας μέλι. Απλώστε στο πρόσωπο για δέκα λεπτά, κι έπειτα ξεπλύνετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε το αβοκάντο στο ψυγείο για να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας μια αναζωογονητική και τόσο αναγκαία τόνωση.
Μέντα και κουρκουμάς
Εάν η ζέστη προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα σας, μια καλή λύση είναι ο κουρκουμάς. Αυτό το συστατικό φημίζεται για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Σε συνδυασμό με τη μέντα, η οποία προσφέρει στο δέρμα σας άμεση αναζωογόνηση, αυτή η μάσκα κάνει θαύματα.
Εκτέλεση: Aναμίξτε μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας με 50 ml νερό για να φτιάξετε μια λεπτή πάστα. Έπειτα προσθέστε μια κουταλιά γλυκού σκόνη κουρκουμά. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 10 - 15 λεπτά, και ξεπλύνετε το δέρμα σας με ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι για να απομακρύνετε τυχόν οσμές του κουρκουμά.
Αν σας έχουν περισσέψει φύλλα μέντας, ρίξτε τα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, προσθέστε λίγο μέλι και φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι, και απολαύστε ένα δροσιστικό ρόφημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου