Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να Βαψετε και να Παλαιώσετε Βάζακια!

Η τεχνική της παλαίωσης είναι τα τελευταία χρόνια πολύ διαδεδομένη στις κατασκευές και στις χειροτεχνίες καθώς το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, πολύ γλυκό και γεμάτο αναμνήσεις.. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές επιφάνειες όπως είναι το ξύλο, το γυαλί, χαρτόνι κτλ. Μια υπέροχη ιδέα για διακοσμητικά είναι η παλαίωση σε γυάλινα βάζα. Δείτε παρακάτω βήμα βήμα πώς θα το πετύχετε!


1. Εάν χρησιμοποιήσετε παλιά βαζάκια, περάστε τα με αλκοολούχο διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Στεγνώστε τα πολύ καλά.


2. Ξεκινήστε με δύο στρώσεις χρώματος, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των στρώσεων. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε χρώματα κιμωλίας γιατί είναι εύκολα στη χρήση, προσφέρουν μεγάλη κάλυψη και κολλάνε πολύ καλά στα βαζάκια. Το μόνο μειονέκτημα είναι η λίγο ακριβή τιμή τους. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα, αφήνοντας 24 ώρες στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων. Αλλιώς, όταν θα περάσετε τη δεύτερη στρώση, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από την πρώτη στρώση.


3. Για την παλαίωση χρησιμοποιήστε ένα 80 γυαλόχαρτο, κομμένο σε ορθογώνια, διπλωμένα στη μέση ώστε να τα χρησιμοποιείστε και από τις δυο πλευρές.


Αρχίστε να τρίβετε το στόμιο και μετά τα δύο πλευρικά τοιχώματα.
Και μην ξεχάσετε να τρίψετε τα γράμματα και τα σχήματα.Αφήστε το καλύτερο για το τέλος: το μπροστινό μέρος του βάζου. Εδώ πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να φανούν καλυτέρα τα σχήματα.Τελειώστε, τρίβοντας κατά μήκος του πάνω και κάτω μέρος του βάζου.


4. Περάστε με σπρέι ή βερνίκι προστατευτικό σε ματ φινίρισμα.


5. Μην βάλετε τα βαζάκια στο νερό ή στο πλυντήριο πιάτων. Απλά σκουπίστε τα και προσέξτε όταν τα γεμίζετε με νερό. Παρότι το προστατευτικό κάνει το φινίρισμα πολύ πιο ανθεκτικό, εντούτοις υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από το χρώμα.

fotos via itallstartedwithpaint
πηγή