Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΪΓ !!!!

http://www.sokolatomania.gr/wp-content/uploads/2014/01/1525724_601159193288790_1654886094_n.jpg
Υλικά:
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα + 1 φλυτζ.καφέ εβαπορέ
1 ποτήρι ζάχαρη 
2 κρόκους αυγών 
2 βανίλιες
5-6 κουτάλια σούπας corn flour 
1,5 κουτάλι σούπας αλεύρι

Για την σαντιγύ: 
1 morfat
1 ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση:

 Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ενα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράσει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ενα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και  ένα φλυτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ όχι καυτό  μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλα ούτε να κολλήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θέλει κανά 3-4 λεπτά ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δεν θα στέκετε. Ρίχνουμε και το corn flour και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο κανα 2 ωρο.
Χτυπάμε την morfat με το ζαχαρούχο γάλα και έχουμε έτοιμη και την σαντιγύ μας ή μια παραλλαγή της με 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% και 100γρ ζάχαρη άχνη
Στρώνουμε σε  ένα πυρίμαχο σκεύος ή ότι άλλο προτιμούμε τα μπισκότα σαβαγιάρ και από πάνω βάζουμε την μισή δόση της κρέμας επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά και στο τέλος βάζουμε την σαντιγύ.Από πάνω βάζουμε τριμμένα μπισκότα σαβαγιάρ και άχνη !!καλή σας επιτυχία!