Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY: Φτιάξτε 5 αρωματικά άλατα μπάνιου… για χαλάρωση!

http://ipop.gr/wp-content/uploads/2014/05/alata-ipop.gr_.jpg
Φτιάξτε «σπιτικά» άλατα μπάνιου με άρωμα λεβάντας, δεντρολίβανου ή αιθέριων ελαίων… και δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα αποβάλλει το στρες του 24ωρου και τους μυϊκούς πόνους! Ανάψτε τα κεράκια, ρίξτε στη μπανιέρα ένα μείγμα βοτάνων και αλάτων και αφήστε το κουρασμένο σώμα σας να αναζωογονηθεί μέσα στο ζεστό νερό. Οι παρακάτω συνταγές DIY αλάτων σας δίνουν την ευκαιρία να μετατρέψετε το χώρο σας σε ένα… spa με ιαματικά λουτρά!

Σπιτικά άλατα μπάνιου με λεβάντα και δεντρολίβανο
Ανακατέψτε τα υλικά και τα βότανα, αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και μετά από δυο μέρες… χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο σας, καθώς τα βότανα θα έχουν εμποτιστεί με το αλάτι! Το δεντρολίβανο περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που οδηγούν στην πρόληψη της γήρανσης και των λοιμώξεων του δέρματος, ενώ παράλληλα θεραπεύουν την ακμή. Την ίδια στιγμή, η λεβάντα χαρίζει ένα υπέροχο άρωμα και με τις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες μειώνει τις ουλές.
Πρώτο βήμα είναι να ενώσετε τα παρακάτω υλικά: 3/4 φλιτζάνι Epsom αλάτι, 1/2 φλιτζάνι αλάτι Νεκράς Θάλασσας, 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, λεβάντα και λάδι κνήκου, 1/8 κουταλάκι του γλυκού λάδι Βιταμίνης Ε, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει μετά από 1-2 ημέρες 340 g αλάτων μπάνιου. Βέβαια, όταν έρθει η στιγμή να δοκιμάστε το χαλαρωτικό μπάνιο, προσθέστε μια ακόμα χούφτα αλάτι.
DIY: Φτιάξτε 5 αρωματικά άλατα μπάνιου… για χαλάρωση! Χαμομήλι και πλιγούρι βρώμης… μέσα στο νερό!
Ένας συνδυασμός υλικών που καταπραΰνει τη φαγούρα π.χ. εξαιτίας κάποιου εξανθήματος, απαλύνει την ερυθρότητα και τον πόνο και παράλληλα, χαλαρώνει το σώμα. Τοποθετήστε μέσα σε μια νάιλον κάλτσα ίσα μέρη βρώμης και αποξηραμένου χαμομηλιού και δέστε την στην άκρη. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και αφήστε για λίγα λεπτά μέσα την κάλτσα, έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα στοιχεία στο νερό. Εναλλακτικά, τρίψτε την σαν σφουγγάρι πάνω στο σώμα σας.
DIY: Φτιάξτε 5 αρωματικά άλατα μπάνιου… για χαλάρωση! Θεραπευτικά άλατα για τον πόνο στους μύες
Εάν το σώμα σας πονάει από το σκι στη θάλασσα, το τρέξιμο ή τις ρακέτες… κάντε ένα μπάνιο με βότανα και θαλασσινό αλάτι. Φτιάξτε ένα μείγμα με: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 1/4 φλιτζάνι Epsom αλάτι (θειικό μαγνήσιο), 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας από αποξηραμένη λεβάντα, δεντρολίβανο και θυμάρι. Ρίξτε το μέσα στο ζεστό μπάνιο και μειώστε το πρήξιμο στα πόδια, καταπολεμήστε τους μώλωπες και τις επώδυνες μυϊκές κράμπες.
DIY: Φτιάξτε 5 αρωματικά άλατα μπάνιου… για χαλάρωση! Μέντα, αγγούρι και αλάτι… δεμένα σε τούλι!
«Όχι» το αγγούρι δεν καταπραΰνει μόνο τα κουρασμένα μάτια, αλλά μπορεί να σας χαρίσει ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Πρόκειται για μια ιδανική πρόταση για να χαλαρώσετε μετά από τις υπερωρίες του γραφείου και να αντιμετωπίσετε τις φλεγμονές της επιδερμίδας. Βάλτε στο μπλέντερ ένα μεγάλο αγγούρι και βάλτε το μέσα σε ένα τούλι. Στη συνέχεια, ρίξτε το μέσα στο ζεστό ή κρύο νερό της μπανιέρας και προσθέστε δυο φλιτζάνια Epsom αλάτι, 3 - 4 φακελάκια τσαγιού μέντας και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας.
DIY: Φτιάξτε 5 αρωματικά άλατα μπάνιου… για χαλάρωση! Τέλος στις αλλεργίες μέσα από το tea tree oil και το αλάτι
Για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες ή το κρυολόγημα, πείτε «ναι» στο ζεστό μπάνιο με ευκάλυπτο, μέντα και tea tree oil που βοηθά στο βήχα και τη βρογχική συμφόρηση. Ανακατέψτε σε ένα μπολ: 2 φλιτζάνια Epsom αλάτι, 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1-2 κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα, 1 φακελάκι τσάι μέντας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, λεβάντας, μέντας και tea tree oil και τέλος, 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα το μείγμα… για να απολαύσετε ένα ντους με «μυρωδιά» spa!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου