Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικες μπάλες με γκλίτερ.

Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικες μπάλες με γκλίτερ.
Φέτος τα Χριστούγεννα πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας χειροποίητα στολίδια. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, όμορφα στολίδια για το δέντρο ή το τραπέζι σας, παρέα με τα παιδιά σας!1. Φουσκώστε ένα μπαλόνι σε μέγεθος λίγο μικρότερο από τη γροθιά σας. Βάλτε ξυλόκολλα σε ένα δοχείο και αραιώστε την με λίγο νερό.
2. Κολλήστε την άκρη του σπάγκου στο μπαλόνι και κρατήστε τον στη θέση του με το δάχτυλό σας. Τυλίξτε τον σπάγκο κάθετα γύρω από το μπαλόνι και στη συνέχεια τυλίξτε τον διαγώνια. Τυλίξτε τον γύρω από τον κόμπο του μπαλονιού για να αλλάξετε κατεύθυνση. Συνεχίστε μέχρι το μπαλόνι να καλυφθεί κατά τα τρία τέταρτα.
3. Κόψτε τον σπάγκο και περάστε την άκρη κάτω από τα τυλιγμένα νήματα. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να απλώσετε το μείγμα ξυλόκολλας σε όλο το μπαλόνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα μπαλόνια.
4. Κρεμάστε τα μπαλόνια σας με μανταλάκια και αφήστε τα απλωμένα όλο το βράδυ ώστε να στεγνώσουν εντελώς.
5. Με μια καρφίτσα σκάστε το μπαλόνι και τραβήξτε το έξω από τη μπάλα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι για να αφαιρέσετε το μπαλόνι αν δεν μπορείτε να το βγάλετε με τα δάχτυλά σας.
6. Βάψτε τις μπάλες με σπρέι σε όποιο χρώμα θέλετε. Φροντίστε να τις ψεκάσετε αρκετά ώστε να καλυφθεί και το εσωτερικό κάθε μπάλας. Αφήστε τις μπάλες να στεγνώσουν εντελώς.
7. Όταν στεγνώσουν, ψεκάστε τις με κόλλα σε σπρέι. Προσπαθήστε να μην αφήνετε κενά ώστε να κολλήσει παντού το γκλίτερ.
8. Στρώστε ένα κομμάτι χαρτί και πάνω από αυτό πασπαλίστε με γκλίτερ κάθε μπάλα. Χτυπήστε ελαφρά τις μπάλες για να φύγει όσο γκλίτερ περισσεύει. Περάστε μια μεταλλική κλωστή μέσα από τα νήματα και σχηματίστε μια θηλιά στο πάνω μέρος ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε τις δημιουργίες σας.