Υλικά για περίπου 40 μπισκότα
225 γρ καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα (τουλάχιστον 78% κακάο)
60 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
225 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1/2 κουταλιές της σούπας παγωμένο μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αν θέλετε)
ζάχαρη άχνη
225 γρ καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα (τουλάχιστον 78% κακάο)
60 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
225 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1/2 κουταλιές της σούπας παγωμένο μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αν θέλετε)
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
1 .Τεμαχίστε σε
κύβους την Σοκολάτα και τοποθετείστε μαζί
με το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς
μέχρι να διαλυθούν και ενωθούν τα 2 υλικά
2 . Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα
μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και παχύ, προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε
το μείγμα αρκετές φορές και απαλά μέσα
στην λιωμένη σοκολάτα.
3 . Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά,
το αλεύρι, το μπεικιν ακόμη και το αλάτι
και την κανέλα, αν θέλετε. Ανακατέψτε τα στο μείγμα των αυγών και της
σοκολάτας, και στη συνέχεια καλύψτε με
μεμβράνη και θα τοποθετείστε στο ψυγείο
για τουλάχιστον 3-4 ώρες,
4 . Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C. Καλύψτε ένα ταψί, με
λαδόκολλα και με τα τα χέρια σας πλάστε μπάλες
μεγέθους λίγο μικρότερες από το
μέγεθος ενός καρυδιού, και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε τα μπισκότα να
καλύπτονται πλήρως. Βάλτε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 10-12
λεπτά ακριβώς μέχρι να κάνουν μια επιφανειακή
κρούστα και στο εσωτερικό τα κέικ παραμένουν μαλακά. Αφαιρέστε τα ψημένα μπισκότα κέικ και αφήστε να κρυώσουν .