Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 homemade προϊόντα ομορφιάς με λεμόνι

photo
Το λεμόνι δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο συστατικό στην κουζίνα μας. Μπορεί να σταθεί επάξια και στον τομέα της ομορφιάς,  ως ένα φυσικό «πολυκαλλυντικό» με ευεργετική δράση.

Έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια, τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά. Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι ενεργεί ως ένα αποτελεσματικό στυπτικό διεισδύοντας μέσα στους πόρους και απομακρύνοντας την λιπαρότητα, τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα ένα  λαμπερό δέρμα και μια νεανική όψη.


Ως φυσική πηγή βιταμίνης C, τα λεμόνια χρησιμοποιούνται, επίσης, για να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος και μειώνουν την εμφάνιση των κηλίδων της ηλικίας. Όσον αφορά στα μαλλιά, τα οξέα του λεμονιού είναι ιδανικά για τον καθαρισμό τόσο του τριχωτού της κεφαλής, όσο και των μαλλιών, αφαιρώντας τα κατάλοιπα των  σαμπουάν και των προϊόντων styling και την συσσώρευση λιπαρότητας, ενώ μπορεί να μειώσει ακόμη και την πιτυρίδα. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Απολεπιστικό

Συνδυάστε το χυμό ½ λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας. καλής ποιότητας ελαιόλαδο σε ένα αεροστεγές δοχείο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. μέλι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα. Στη συνέχεια αναμείξτε με  ½ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο μέλι και ελαιόλαδο για να κάνετε το scrub πιο πυκνό ή πιο αραιό.

Μάσκα αναζωογόνησης προσώπου

Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας. καλής ποιότητας φυσικό γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, μετά τον καθαρισμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Αφήστε τη να στεγνώσει για 20 έως 30 λεπτά (όταν είναι έτοιμη θα αισθανθείτε ένα τράβηγμα). Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να την αφήσετε για έως και μία ώρα,  για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο νερό και σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας πριν από την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.

Ενυδατικό καθαριστικό μαλλιών

Αναμίξτε  3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού.

Μετά το λούσιμο, κάντε μασάζ με το μείγμα από το τριχωτό της κεφαλής σας προς τις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε.

Λοσιόν για ξέβγαλμα των μαλλιών

Για τα  λιπαρά μαλλιά ή την συσσώρευση καταλοίπων από προϊόντα, ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι, με ½ φλιτζάνι νερό και ξεπλύντε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και το κοντίσιονερ. Έτσι θα είναι πιο λαμπερά και πιο υγιή

Μίγμα κατά της πιτυρίδας

Ανακατέψτε το χυμό ½ λεμονιού με 1/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας και τρίψτε με το μίγμα το τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε για 15 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως.

Tip. Ελέγξτε το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, δοκιμάζοντας το εκάστοτε μίγμα στο εσωτερικό του καρπού σας, πριν την εφαρμογή.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου