Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

"Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης" - Ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει το κοινωνικό του «πρόσωπο»

Αποτέλεσμα εικόνας για "Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης" - Ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει το κοινωνικό του «πρόσωπο»
Η διοικητική παραλαβή, για χρήση του έργου ανέγερσης από τον Δήμο Κατερίνης τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα επέκτασης-βελτίωσης του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού έγινε το πρωί, της Τρίτης 06 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Κυραιλίδη, παρουσία μελών του Δ.Σ., εργαζομένων της Μέριμνας Παιδιού και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, η υλοποίηση του έργου, το οποίο έγινε για τη Μέριμνα Παιδιού με ενδιάμεσο φορέα τον Δήμο Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει στην αυτόνομη και ενεργή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δομή ολοκληρωμένης κοινωνικής υποστήριξης, θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει Στέγη σε 12 άτομα ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των γονέων ατόμων με αναπηρίες, που σχετίζεται με την διασφάλιση της διαβίωσης των παιδιών τους, όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να φροντίσουν για αυτήν.

Το έργο προϋπολογισμoύ 2.200.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού (έπιπλα, όργανα εργοθεραπείας κ.α.).
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: "Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της Πρόνοιας, που θα δώσει διέξοδο στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους και το οποίο έρχεται να προστεθεί στη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στη Γανόχωρα, του Γυμνασίου και των άλλων δομών. Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των ΑΜΕΑ, ότι σε συνεργασία με την Μέριμνα Παιδιού, η οποία διαχρονικά κάνει εξαιρετική δουλειά κινούμαστε καθημερινά και μεθοδικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες".