Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης" - Ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει το κοινωνικό του «πρόσωπο»

Αποτέλεσμα εικόνας για "Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης" - Ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει το κοινωνικό του «πρόσωπο»
Η διοικητική παραλαβή, για χρήση του έργου ανέγερσης από τον Δήμο Κατερίνης τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα επέκτασης-βελτίωσης του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού έγινε το πρωί, της Τρίτης 06 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Κυραιλίδη, παρουσία μελών του Δ.Σ., εργαζομένων της Μέριμνας Παιδιού και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, η υλοποίηση του έργου, το οποίο έγινε για τη Μέριμνα Παιδιού με ενδιάμεσο φορέα τον Δήμο Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει στην αυτόνομη και ενεργή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δομή ολοκληρωμένης κοινωνικής υποστήριξης, θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει Στέγη σε 12 άτομα ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των γονέων ατόμων με αναπηρίες, που σχετίζεται με την διασφάλιση της διαβίωσης των παιδιών τους, όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να φροντίσουν για αυτήν.

Το έργο προϋπολογισμoύ 2.200.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού (έπιπλα, όργανα εργοθεραπείας κ.α.).
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: "Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της Πρόνοιας, που θα δώσει διέξοδο στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους και το οποίο έρχεται να προστεθεί στη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στη Γανόχωρα, του Γυμνασίου και των άλλων δομών. Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των ΑΜΕΑ, ότι σε συνεργασία με την Μέριμνα Παιδιού, η οποία διαχρονικά κάνει εξαιρετική δουλειά κινούμαστε καθημερινά και μεθοδικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου