Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Δεν φαντάζεστε γιατί βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι… Θα το κάνετε και εσείς

Δεν φαντάζεστε γιατί βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι… Θα το κάνετε και εσείς
Όλοι γνωρίζουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και του αγνού μελιού για την υγεία μας, ενώ και το πιπέρι έχει αποδειχτεί σε πλήθος ερευνών ότι συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο.

Ένα δοκιμασμένο “γιατροσόφι” βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε:
Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.
Πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας
Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης. Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος. Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους.
Μαύρο πιπέρι: Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το πεπτικό σας σύστημα. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια στο στομάχι σας, αλλά και αποτρέπει τα φυσικά αέρια και το πρήξιμο.
Θεραπεία για παθήσεις
Χρησιμοποιήστε τη συνταγή με σκόρδο, πιπέρι και μέλι για τη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα:
Υψηλή αρτηριακή πίεση: Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.
Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου: Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου. Μετά από μεγάλη έρευνα σε άνδρες, Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν 1 σκελίδα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.
πηγή