Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

 Αφράτα γιαουρτοπιτάκια που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο!!!



θα χρειαστούμε:
(για τη ζύμη)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι (με την πέτσα)
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1/2 κεσεδάκι γάλα
1/2 κεσεδάκι νερό
1 κ. γλυκού αλάτι
2 μπέικιν ή 40 γρ. (αν έχετε χύμα)

(για τη γέμιση)
250 γρ. φέτα
250 γρ. μυζήθρα
μαύρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο σκόνη
και ένα αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για το άλλειμα

διαδικασία:
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά σε μία λεκάνη και έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια/λεκάνη. Η ζύμη δε χρειάζεται να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε τη γέμιση και...
...παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε και τ' ανοίγουμε με το χέρι σε σχήμα στρογγυλό ή αν θέλουμε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης και με μία κουπ πατ στρογγυλή (π.χ. μία κούπα) φτιάχνουμε δίσκους πάχους ενός δακτύλου.


Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο...



... τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ενώνω τις άκρες. Τα αριαδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ένα ταψί.
Αλείφουμε με το αυγό... και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.



και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20΄-25΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μπορούμε να παίξουμε με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε!!! Ενώστε δύο δίσκους κι έτσι θα έχετε πιτάκια στρογγυλά . Σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι λίγο πιο λεπτά (περίπου μισό δάχτυλο).



και κάτι...ακόμη
Για πιο πλούσια γεύση βάλτε στη γέμιση μισή δόση μπεσαμέλ (χωρίς αυγό)... θα τα ξετρελάνετε τα πιτσιρίκια!!!!!
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και λουκανοπιτάκια!!!
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου