Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ζωγραφική με Heartblocks

Έκθεση ζωγραφικής της Αριστέας Τσάντζου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα.


Είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Αριστέας Τσάντζου και περιλαμβάνει μια επιλογή από τη δουλειά τεσσάρων χρόνων. Μία συλλογή με «Πρόσωπα» και μια συλλογή με «Πολυκατοικίες».


Εμπνευσμένη από τα ποιήματα «Στήλες» του Βικτώρ Σεγκαλέν, η Αριστέα Τσάντζου εμπνέεται την δική της ποιητική - εικαστική φόρμα, την «Πολυκατοικία», η οποία στο εξής υπακούει στις αρχές της «Φαντασίας» και των «Ονείρων». Μεταμορφώνεται συνεχώς και γεννά αλληγορίες και σκέψεις φιλοσοφικής, σατυρικής ή ποιητικής διάθεσης για την πολιτική, την οικολογία, τον χρόνο, τον έρωτα, το παράξενο.Η Αριστέα Τσάντζου είναι καθηγήτρια γαλλικών και δημιουργικής γραφής, επιχειρηματίας. Στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με την ποίηση και την κριτική της ποίησης με κατεύθυνση ψυχανάλυση. Έκτοτε χρησιμοποιεί τη ζωγραφική σαν εναλλακτικό εργαλείο για να γράψει «ποιήματα».Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, ώρες λειτουργίας 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.