Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γάλα καρύδας: Ήρθε για να μείνει…

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf70VAkIWC2hnSjx1Y6VbDfimKKT0HcQsD_n8g7hDcGVRql7-DfeweH8rEu0GAuLA0evNO1hWxJFe2wixQeJdiOAI_uill-OCCK4CU3WCqPPTj_gClziZei9nqS9v6I_opl1mVOb6uhyphenhyphent2/s1600/coconut-milk.jpg

Ποιός δεν έχει φάει καρύδα κάποια στιγμή στη ζωή του; Είναι ο καρπός του κοκκοφοίνικα, ενός δέντρου που είναι γνωστό με το όνομα του καρύδα nucifera και ανήκει στην οικογένεια φοινίκων Aracaceae. Συνήθως καλλιεργείται στη νότια Ασία, την Πολυνησία και τη Μαλαισία. Στα σανσκριτικά ο κοκκοφοίνικας που είναι γνωστός ως «kalpa vriksha» όνομα που σε μετάφραση σημαίνει «το δέντρο που δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσεις».


Η καρύδα από μόνη της είναι ιδιαίτερα απολαυστική στη γεύση, αλλά το γάλα που προέρχεται από αυτή είναι εξαιρετικά εύγευστο και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Το γάλα καρύδας είναι μια φυσική τροφή που προέρχεται από τη σάρκα της καρύδας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με το νερό καρύδας, διότι είναι εντελώς διαφορετικά τρόφιμα, ακόμα κι αν και οι δύο είναι από το ίδιο φρούτο. Το γάλα καρύδας λαμβάνεται από τον πολτό του καρπού, μετά από μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει και στο σπίτι.
Χρησιμοποιείται ως συστατικό στο μαγείρεμα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στις χώρες της Νότιας Αμερικής όπως η Βενεζουέλα, το Πουέρτο Ρίκο, το Εκουαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κόστα Ρίκα, τη Νικαράγουα, την Κολομβία και τον Παναμά. Επίσης, χρησιμοποιείται σε ασιατικές χώρες όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία. Και εκτιμάται ευρέως για τις ιδιότητές του και την εξωτική γεύση.
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το γάλα καρύδας ως ένα τρόφιμο θαυματουργό γιατί βοηθά στην προστασία του οργανισμού και  τον θεραπεύει από πολλαπλές εσωτερικές και εξωτερικές καταστάσεις. Το προϊόν αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού. Όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να αγοραστεί από τα καταστήματα ή να παρασκευαστεί στο σπίτι. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, χαρίζει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα:

Είναι πλούσια πηγή σιδήρου.

Όταν το σώμα παρουσιάζει μία έλλειψη σιδήρου, δεν παράγεται επαρκής ποσότητα αιμοσφαιρίνης να κρατήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η αναιμία. Κάθε ποτήρι γάλα καρύδας περιέχει το ένα τέταρτο των ημερήσιων αναγκών σιδήρου του οργανισμού.

Ενισχύει το μαγνήσιο του οργανισμού.

Όταν νιώθετε κράμπες ή μυϊκούς πόνους, λαμβάνοντας γάλα καρύδας ή οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει αυτό το φαγητό, επειδή είναι μία τροφή πλούσια σε μαγνήσιο βοηθά στην ανακούφιση της κατάστασης. Η περίσσεια σύσπαση των μυών προκαλείται από τη διέγερση των νεύρων, το μαγνήσιο βοηθά να μπλοκαριστεί η υπερδιέγερση του ασβεστίου που είναι υπεύθυνη για τα νευρικά κύτταρα που ενεργοποιούνται.

Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη.

Εξαιτίας της γλυκιάς του γεύσης, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τόσο το νερό καρύδας, όσο και το γάλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Στην πραγματικότητα, έχει ζάχαρη σε ποσοστό 2%.

Δεν περιέχει λακτόζη.

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη, μία δυσανεξία στο σάκχαρο του γάλακτος που αποτρέπει την επαρκή και σωστή πέψη. Όποτε τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα τείνουν να έχουν πεπτικά και στομαχικά προβλήματα.
Το γάλα καρύδας είναι ένα καλό υποκατάστατο για το αγελαδινό γάλα, κυρίως γιατί δεν περιέχει λακτόζη. Για το λόγο αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι χορτοφάγοι, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για την παρασκευή διαφόρων γλυκισμάτων.

Δεν παχαίνει.

Πολλοί πιστεύουν ότι το γάλα καρύδας και η καρύδα γενικότερα περιέχει πολύ λίπος, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, παρόλο που είναι πιο πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, αυτά μεταβολίζονται ταχύτερα στο ήπαρ  ως ενέργεια και με αυτό τον τρόπο και ως εκ τούτου δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν  λίπος του σώματος.

Ενισχύει τα οστά.

Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε ασβέστιο, αλλά και σε φώσφορο. Αυτά είναι  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για γερά κόκαλα. Η περιεκτικότητα του γάλακτος καρύδας σε ασβέστιο είναι αρκετά υψηλή και με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μία ισορροπία ασβεστίου στον οργανισμό μας.
Μπορούμε να πούμε ότι το γάλα καρύδας είναι μία τροφή εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό μας και εύκολα προσβάσιμη, από την στιγμή που μπορούμε να φτιάξουμε γάλα καρύδας και στο  σπίτι μας. Για τους λόγους αυτούς, το γάλα καρύδας ήρθε για να μείνει στη διατροφή μας!
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου